Nem tudom mi akarok lenni, minek tanuljak?
Idén fogok érettségizni és nem tudom, hogy merre tovább. Felsőoktatást nem akarom megcélozni mivel nem lesz elég pontom. Az volt az ötletem, hogy szakácsnak megyek, de ebbe még nem vagyok biztos. Kipróbáltam a programozást, de nem hiszem, hogy nekem való. Valamilyen szinten érdekes, de főként azért érdekelt, mert sokat lehet vele keresni. Sokan írták, hogy így felesleges neki vágni, mert csak 1 leszek a sok közül. Úgy gondolom, hogy az jó programozónak aki nem úgy tekint rá mint "szakma", hanem mint hobbi. Szóval nem ő találja meg a programozást, hanem a programozás őt. Szóval érdekli és így ezen elgondolkodva rájöttem, hogy nem ez való nekem.
Az érdekelne, hogy ti, hogy jöttetek rá, hogy mik akartok lenni?
A pénz elveszti a motivációját egy idő után. főleg ha rájössz hogy monoton módon élsz és utálod a munkádat. Ekkor fizethetnek havi 1 millát is akkor se leszel boldog és elégedett magaddal.
Írd össze mi érdekel, a keresettől elvonatkoztatva és ezekhez milyen szakma tartozik. Igazából bármelyik munkával kereshetsz sokat, ha te vagy abban a legjobb, és elismerik és ajánlják az emberek egymást közt a nevedet. Az meg megint csak jó, ha reggelente úgy kelsz fel, hogy na újabb nap és újabb érdekes dolgok, és nem úgy hogy a rohadt életbe már megint be kell utaznom abba a sz@r munkahelyre és el kell viselnem a gyökér munkatársaimat.
Én sodródtam az árral sajnos. Szüleim nem tanult emberek, és nulláról építkeztek, nem is voltak nagy elvárásaik velem szemben, így nem erőltettem a tanulást. Mostani eszemmel pedig inkább azt kellett volna. De hát nem lehet a múlton változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!