Érdemes germanisztikára menni? (A többi lent, főként germanisztikások válaszát várom. )
de ahogy olvasgattam a germanisztika szakon rengeteg az irodalom, és én még magyarul is rühellem a verselemzéseket
----------
Ott nem magyar verseket elemeznek, hanem németet, németül.
Olyan szabályos, mint a nyelvtanuk. Semmi tobzódás!
Én ugyanabban a cipőben jártam/járok mint te, kivétel, hogy én az angollal. Ha tényleg annyira szereted a németet, akkor az a pár óra irodalom belefér, cserébe még jobban fejlődik majd a némettudásod.
Nem tudom a német szak hogy épül fel, nálunk arányosan van elosztva az irodalom, nyelvészet és kultúra a BA-n, aztán ha már MA-ra mész ott lehet választani a sulik között, valamelyik több irodalmat, valamelyik pedig több történelmet ad. Persze ha te tanár akarsz lenni, akkor MA-n már nem hiszem, hogy lenne irodalom.
A lényeg a lényeg, szerintem nézz szét az egyetemek német tanszékein, biztos találsz tanmenetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!