Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek mit tanuljak majd?

Szerintetek mit tanuljak majd?

Figyelt kérdés

Ebben az évben érettségizem, de nem vagyok nagyon biztos abban, hogy mit kezdjek magammal. Először is nagyon szeretem a történelmet és egész jó is vagyok benne. Ezért is nagyon érdekel a bölcsészkaron a történelem, régész szakirány. Azonban sokan mondják, hogy ebből nehezen lehet megélni, habár tudom, hogy nagyon élvezném. A másik a jog lenne. De nagyon kevés államilag támogatott hely van és azokhoz is nagyon magas pont számot kell elérni. Ráadásul még abban is nehéz elhelyezkedni, mert nagyon sok jogászt képeznek manapság, bár ha kapsz állást, akkor jobb fizetésre számíthat az ember!

Nagyon nagy káoszban vagyok, mert kb. ez a kettő szak illene valahogyan hozzám, meg még el is tudnám benne képzelni magamat. Amit még szeretnék ideírni, az, hogy nagyon érdekelt a Közszolgálati Egyetemen a bűnügyi igazgatás alapszak, csak azt hallottam, hogy ahhoz min. 2 évet el kell tölteni a rendőrségnél ( ha erről valaki tud valamit, létszi írjon ) és még ott van az alkalmassági vizsga és én enyhén szólva nem vagyok még a legfittebb állapotban. (Viszont talán ha elkezdek edzeni most, akkor lehet esélyem..ki tudja)

Tanácsokat várok, mert kezdek egy kicsit kétségbe esni. Plusz infó: emelt szintű érettségit tennék töriből és németből. A magyar még egészen jól megy, de a matektól a falra mászom.

2012. szept. 5. 17:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Töri-magyar szakos tanár? Az se rossz munka gondolj csak a nyári szünetre!:)
2012. szept. 7. 16:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de nem lennék tanár, mert előrelátom, hogy valami mészárlást csapnák a sok kis hülye között ^^"" A lényeg, hogy a tanári munka egyáltalán nem vonz, nincs bennem érte elkötelezettség!
2012. szept. 7. 16:55
 3/4 anonim válasza:
Idegenforgalom?oda kell,hogy tudd és szeresd a történelmet.de ehhez kell a földrajz is.
2012. szept. 7. 17:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Sajna nekem már 11. óta nincs földrajzom, tehát annak lőttek! Bár talán az se lenne az ami igazán kielégítene!
2012. szept. 7. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!