Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most kell faktot választanom,...

Most kell faktot választanom, és még mindig nem tudom mit tanuljak majd. Tudnál ajánlani valamit?

Figyelt kérdés

Szeretem a rajzot. A művtörit is, de inkább rajzolni szeretek. Számítógéppel nem igazán megy, tehát szabad kézzel. Ezért rajzból fogok érettségizni, meg angolból.

Építész akartam lenni, de olvastam, hogy kell hozzá fizika, azt meg nem szeretem, bár megy.

Matekból jó vagyok, és szeretem is.

A humán tárgyakat se szeretem, kivéve a törit.

Átlagosan 4-es tanuló vagyok. Párból 5-ös.

Tehát a rajzzal szeretnék kezdeni valamit, de milyen iskolába? És Bp.-re nem akarok menni, hanem valahol a Dunántúlra, minél Ny-abbra.

És sima gimibe járok. 10.-es lány vagyok. És nem szeretek magolni, tehát jogász, orvos stb. ki van zárva.

2010. máj. 11. 16:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát, elég sok lehetőséged van így szerencsére. A Dunántúlon is biztosan vannak művészeti fősulik, esetleg egyetemeken művész szakok, ahová tudnál jelentkezni a rajzzal. Szerintem a törit mindenképp érdemes lenne felvenned, mert mint írtad, szereted is, és a művtörihez is kapcsolódik erősen. Általában rajzból nem indul fakt, de ha mindenképp ezzel szeretnél továbbmenni, szerintem kérdezd meg a rajz tanárodat a suliban, hogy vállalná-e, hogy felkészít téged erre, vagy ha még van pár barátnőd/érdeklődő, akkor velük.

Ha a matekkal nem akarsz kezdeni semmit, és biztos, hogy ebből az építész dologból nem lesz semmi, akkor inkább az angolt lenne érdemes felvenned, mert a nyelv viszont nagyon kell, bárhova mész is, és nyelvvizsgát is sokkal könnyebb úgy letenni, ami persze plusz pont a felvételin.

Remélem, tudtam segíteni.

2010. máj. 11. 17:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nem tudod eldönteni, válassz nyelvet! (Járhatsz angolból meg a második nyelvből, az angollal célozhatod a felsőfokút.) Jól jársz vele, mert kis plusz munkával, vagy ha ügyes vagy, anélkül, nyelvvizsgát szerezhetsz belőle. Ez kell majd, felsőoktatásba jelentkezéskor, munkavállaláskor is. Meg egyébként is, ha érvényesülni szeretnél, bármilyen területen, előny a nyelvtudás, papíron is bizonyítva.
2010. máj. 11. 17:09
 3/3 A kérdező kommentje:

Nálunk úgy van, hogy kötelező egy nyelvet felvenni faktnak, ez nekem az angol lesz, és még mellé kötelező még valamit, ez a rajz lesz, mert azt szeretem.

Rajz fakultáció lesz, ezt mondta a rajztanár, de csak akkor, ha meglesz a létszám az évfolyamról. A mi osztályunkból csak én mennék.

és szívesen mennék valami művészeti suliba, de mindenki lebeszél róla, mert hol helyezkedhetnék le vele?

És hobbiból attól még rajzolhatok, de kellene egy normális munka.

2010. máj. 11. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!