Beteg gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Most fogok majd érettségizni, és nem tudom, hogy hol tanuljak tovább. Szerintetek?
Én egyetemen szülésznőnek tanulok, de mellette okj-n csecsemő és gyermekápolónak, ami ugye beteg gyermekekkel foglalkozik.
3 éves a képzés és igazából semmi extra nem kell hozzá, de azért egy biológia érettségi elvárt :)
Sok sikert!
szia!
Először is fogalmazd meg magadban mit értesz azon,hogy beteg gyerekekkel foglalkozni? Ugyanis van nagyon sokféle terület: mint előttem írták kórházban gyermek ápolónő is ilyen. de foglalkozhatsz fogyatékos gyerekkel, mozgássérültekkel, ahhoz már gyógypedagógia kell vagy gyógytornászi. Illetve ott a konduktor a Pető intézetben ő is beteggyerekekkel foglalkozik. Vagy netán gyerekorvos akarsz lenni? S még biztos vannak területek amiket kihagytam.. pl gyerek pszichológus.
Köszi a választ! :)
Igen, a Pető intézetet néztem ki most. Bár nem vagyok tisztában vele, hogy ott mik az elvárások, majd megnézem a honlapot. Gondolom magas a ponthatár... minél jobban kell teljesítenem érettségin.
Mozgássérült gyerekekkel szeretnék foglalkozni.
utolsó
Most meg én javítalak ki. Nem ugyanaz a gyógytornász és a fizioterápia. A gyógytornász sokkal szélesebb ismeretekkel rendelkezik mint az a fizioterápiás asszisztens aki a fizikoterápiát végzi. Előbbi sok területen dolgozik utóbbi csak ezeket a kezeléseket végez szakszerűen. Ne keverjük már a szezont a fazonnal.
Gondolom nem vagy eü-s csak a szavakat hasonlíthatod össze. Helytelenül.
Na akkor hagy idézzem magamat: Egyébként, ha már gyógytornász, akkor a fizikoterapeuta is kb ugyanaz.
Eüs vagyok, csak tudok mellette szöveget is értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!