Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hova, hogyan, miképp menjek...

Hova, hogyan, miképp menjek tovább?

Figyelt kérdés

16 éves, gimis lány vagyok.

Eddig jeles (volt amikor kitűnő) voltam. A gimiben is próbáltam tartani a színvonalat.

Amikből jó vagyok: irodalom, töri, föci, biológia.

Amikből kevésbé: matek, fizika, kémia, infó.

Nyelvismeret: angol, német, olasz, spanyol, orosz.

Jó a szervezőképességem, könnyen teremtek kapcsolatot, szeretek beszélni, a "beszédem az eszközöm". Szeretem a változatosságot, legszívesebben mindig mennék és új dolgokat ismernék meg.

Vonzanak más nemezetek kultúrái, szeretek másfajta közegből érkezett embereket megismerni.

Tudnátok valami jó szakmát ajánlani, ami rám illene? :)

Köszönöm.

2012. aug. 20. 22:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem a töri alapszak ugrott be, ahogy olvastam a kérdésed.
2012. aug. 20. 22:07
 2/11 anonim ***** válasza:
nemzetközi tanulmányok
2012. aug. 20. 22:18
 3/11 anonim ***** válasza:
66%
Szeresd meg a kémiát és legyél orvos. Ilyen helyzetben maximum bölcsész szakot ajánlanék, de az ugye meg semmire sem jó.
2012. aug. 20. 22:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Idegennyelv tanár. Idegenforalommal turizmussal kapcsolatos munkák, de ehhez nem muszály elvégezned ezeket a kamu szakokat, ha van több jó szintű idegennyelvismereted.
2012. aug. 20. 23:23
 5/11 anonim ***** válasza:
a tanáraid faggasd, ne minket. ráadásul lehet, hogy csak te gondolod ezeket a dolgokat magadról és egyébként meg páros lábbal rúgnának ki arról a szakról, amit mi ajánlunk. olyan helyre ne menj, ahová önállóság vagy döntés kell, ha már névtelenül arctalanul faggatózol ahelyett, hogy cselekednél.
2012. aug. 20. 23:32
 6/11 anonim ***** válasza:

"Szeresd meg a kémiát és legyél orvos. Ilyen helyzetben maximum bölcsész szakot ajánlanék, de az ugye meg semmire sem jó."

Ha a kémia nem megy neki, akkor majd biztos pont orvosnak kell lennie, igen.. Ja meg persze amúgy is annyira megéri orvosnak lenni Magyarországon, nevetséges fizetésért nagy felelősséget vállalni, lepusztult kórházakban, bunkó nővérekkel stb.. Disszidálni meg nem mindenki akar

Ennyi nyelvet hogy tanultál meg ilyen idősen? Nem semmi, ha ezeket mind legalább középfokon tudod.. :O Hát én a helyedben elmennék valamilyen nyelvszakra, és utána tolmácsnak/fordítónak, az tuti. Én két nyelvvel is annak megyek most (angol+német), igaz, hollandot is tanulni fogom jövőre egyetemen, ha minden igaz.

2012. aug. 21. 00:39
 7/11 anonim ***** válasza:

"Ha a kémia nem megy neki, akkor majd biztos pont orvosnak kell lennie, igen.. Ja meg persze amúgy is annyira megéri orvosnak lenni Magyarországon, nevetséges fizetésért nagy felelősséget vállalni, lepusztult kórházakban, bunkó nővérekkel stb.. Disszidálni meg nem mindenki akar "

Jól van, böfögjél ide valamit, próbáltam értelmes tanácsot adni, mert ilyen irodalom meg biosz kombókkal pont nem fog semmire sem menni.

Amúgy gondolom ezeken a nyelveken tud köszönni meg 5 igét elragozni és akkor ő most tud. Szerintem még csak nem is tanul ennyit, nemhogy tud.

2012. aug. 21. 02:41
 8/11 anonim ***** válasza:
hát sztem pl nemzetközi tanulményok, nemzetközi gazdálködás vagy vannak külömböz német kínai japán stb szakírányok én nekem ennyi jutott eszembe
2012. aug. 21. 09:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

A nyelveket jobban is kifejthettem volna, elnézést.

Apukám félig amerikai, félig costa rica-i.

Anyukám magyar-orosz, de ő nem tud oroszul, de a nagymamám folyékonyan beszéli.

Tehát apukám mindig spanyolul beszél hozzám, anyukám magyarul, a közös családi nyelvünk az angol. Nagymamám csak egy kicsit tud magyarul, szóval ő tanított meg az oroszra.

Nem volt könnyű ennyi nyelvvel kiskoromban, de nem én tehetek róla.

Amikor bekerültem általánosba iskolába, német nyelvet választottam, majd 5. osztálytól olaszt tanultam. Bevallom, olaszból sajnos még nincs meg a felsőfokúm, nem volt rá időm.

A többi nyelvből meg van természetesen, mivel valamilyen szinten anyanyelveim..

Annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy név nélkül itt arcoskodok: felmerem vállalni magam, ne aggódj.

Solano-Milkovich Dóra vagyok, Budapesten élek.

2012. aug. 21. 11:58
 10/11 A kérdező kommentje:

És egyébként csak úgy zárójelesen: NEM tőletek várom el a megoldást, a döntést, csak tanácsot szeretnék!

Magamtól soha nem jutna eszembe, hogy én és a nemzetközi tanulmányok, de most utána néztem és megtetszett. (Köszönöm a válaszadóknak!) Na ezért érdemes ide válaszolni. Ha nektek kell valami, és tudok segíteni, én is válaszolni fogok, nem lehurrogni titeket.

2012. aug. 21. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!