Menjek Budapestre?
Debreceni vagyok, szeptembertől leszek végzős gimis, anglisztika szakra szeretnék jelentkezni és járni egyetemre. A debreceni egyetem is nagyon jó, de néha nagyon el akarok innen szabadulni, Budapestre költözni és ott tanulni. Az anyukám valószínűleg megharagudna rám emiatt, de apa megengedné. Anyukám mindenben támogat, csak nem szeretné, ha itt hagynám.
Érzem, hogy kell ez nekem, Budapesten annyi lehetőség van, sok kedvenc boltom ott van, dolgozni szeretnék a suli mellett, de itthon tuti nem tennék semmit a tanulás mellett, önállóbb is lennék, de ezzel nem akarok megindokolni semmit a szüleimnek. Biztosan megcsömölnék a várostól, amíg ott tanulok, csak kell nekem az a nyüzsgés, ami itt nincs.
Mit tegyek?
figyelj, anyudnak meg kell értenie. 18 éves vagy, ebben a korban ez teljesen normális dolog h ki akarsz szakadni abból a közegben. nem élhetsz mindig velük. ez az élet rendje.
ha budapestre akarsz menni, akk oda menj. anyuddal meg ülj le és beszéld meg vele. érvelj, h önállósodni akarsz, és nem lehetsz mindig anyuci pici fia.
Márpedig a helyedben maradnék Debrecenben, mert ott jó az anglisztika szak. Az első okoskodóra ne hallgass (csak a betanult, menőző mocskolódás ez a bölcsészek irányába), azonban tudnod kell, hogy a fordító és tolmács mesterszakhoz nem kell feltétlenül nyelvszak.
Viszont ha ragaszkodsz mindenképp Budapesthez, akkor inkább a Károlira jelentkezz. Ha csak el akarsz szakadni otthonról, akkor Szegedet is tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!