Gyógyszerészként ott lesz a nevem előtt, hogy dr?
Köszi a válaszokat!:)
Az orvoslást úgy értettem, hogy az embereken tudnék segíteni. Tényleg majdnem 100 millió egy patika?? Ennyire azért nem megy jól a szüleimnek, meg nekem sem lesz sose ennyi pénzem..
Igen, kapsz doktori címet. Én Pécsett vagyok végzős gyógyszerészhallgató, ahol az általános orvosi karon vagyunk egy szak. Mi ugyanazt az élettant tanultuk, mint az orvosok, olyannyira hogy az óráink is együtt voltak és a vizsgáink is. 13-as itt nem csak a kémiák húzósak, nem adják ingyen a doktori címet.
A másik kérdésedre válaszolva, kb. tényleg 100 millió egy patika, Te mire számítottál? :D
Gyakorlaton fogtam egy olyan gyógyszert, aminek egy doboza kerül 1 millió forintba, és a többi "alacsonyabb" árú gyógyszert is meg kell venni. Amelyik patikában én dolgozom ott 50 milliós a forgalom havonta, értsd ezt úgy hogy ugye a bejött pénzből meg kell rendelni az elfogyott gyógyszereket.
Patikát pedig csak szakgyógyszerészként nyithatsz, ami még plusz 3 év tanulás. Amúgy sok sikert a pénzgyűjtögetéshez! :DÉn amúgy nem patikában szeretnék elhelyezkedni.
17-es válaszolónak:
Sok lehetőség van.Lehet gyógyszergyárakba is menni, akkor mindenféle kutatónak (akár rákellenes szereket kutatni),
orvoslátogatónak vagy gyógyszerészlátogatónak (mindkettőnék orvosokhoz/gyógyszerészekhez kell kijárni és reklámozni a legújabb gyógyszereket). Engem ez érdekel, mert adnak kocsit, lakást, laptopot és nem kevés fizetést :D Ami érdekel még engem, hogy kozmetikai cégnél, pl. krémek, parfümök kitalálása, ilyesmik... :) remélem segítettem :)
16-os voltam
Ha nem baj, én is kérdeznék! :)
Nagyon érdekel a gyógyszerész, mint egy "hivatás". Mert lehet így is tekinteni, igaz? De melyik munkakörrel lehet kicsit intenzívebben, közvetlenebbül segíteni az embereken? Azt írtad, hogy a rákkutatásban is részt vesznek. Ilyen területeken nem baj, ha nem orvos az illető? Nincs több "beleszólásuk"? Vagy az orvosok és gyógyszerészek amolyan kollégák? :) És ( huhh, mennyi kérdés!) melyik szak nehezebb? Az orvosi vagy a gyógyszerész? Hol durvább pl. a kémia?
Köszi :)
UI: Kedves kérdező: bocsánat, hogy most nem válaszoltam, hanem csak kérdeztem, kérdeztem, kérdeztem...! :D
A gyógyszerész szak nehezebb, mint az orvosi és ezt nem azért mondom, mert én gyógyszerésznek tanulok, az orvos tanáraink is ezt mondják. Az orvosoknak két kémia van: a biokémia és az orvosi kémia. A gyógyszerészeknek: Analítikai kémia, Általános és szervetlen kémia, Biokémia, Szerves kémia, Gyógyszerészi kémia, Műszeres analítika, Fizikai kémia és akkor a többi tárgyról nem is beszéltem,szóval nem nehéz kitalálni hol tanítják a legtöbb kémiát :D
Az orvosok és gyógyszerészek kollégák, ezt az egyetemen is így tanítják, kutatásban ugyanazt kutathatsz mint ők, mivel a kémiához te értesz jobban. Amelyik tantárgyból a legtöbb gyógyszerkutatás indul az a Gyógyszerhatástan, amit az orvosok is meg a gyógyszerészek is tanulnak. A mindenféle klinikai vizsgálatoknál (amikor már emberen próbálnak ki valamit, kórházban) azoknál is részt kell vennie egy gyógyszerésznek, szóval pl. kórházba is mehetsz dolgozni (infúziókat, injekciókat csinálni).
Szóval persze, hogy nem kollégák, mert a sebész se érne semmit, ha nem csinálnák az infúziót és a vérkészítményeket a műtéthez a gyógyszerészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!