Aki 24-26 éves korában már gyereket akar, annak "esélytelen" az orvosi?
Ha tanulás közben gondolnád meg magad az elég drága mulatság lenne, hisz fizethetnéd vissza az addigi képzésed felét. Szóval várni kell a gyerekkel tök egyszerű, az egy gyerek szempontjából is pozitív lenne ha olyan családba születhetne, ahol van orvos ami azért nem egy büfé szak :D és még ha a hazai fizetések nem is magasak azért nem leszel munkanélküli.
Ellenben ha a gyereket helyezed előrébb lehet még tökéletes élete illetve családod de szerintem előbb alapozd meg azt a jövőt.
Hát rezidensképzés előtt be lehet vállalni.
De a friss orvosi diplomáddal kb. 90-110 ezeret fogsz kapni, abból nem lesz pénzed gyerekre, hacsak a párod nem keres jól, vagy nem segítenek a szüleid.
Szerintem ma már nem csak orvosival lehetetlen ilyen idősen gyereket vállalni. Én mérnöknek tanulok, de mesterképzéssel együtt, ha minden menetrend szerint halad, akkor is 26 leszek mire végzek (20 évesen kezdtem, rögtön érettségi után, év vesztes vagyok, és 5 évfolyamos gimibe jártam).
Kitolódott minden, ezzel együtt a gyermekvállalás időpontja is elég rendesen. Szajkózzák, hogy minél előbb kell szülni és minél többet, de lehetőséget nem teremtenek rá.
Illetve egy lehetőséged van rá, hogy 24-6 évesen szülni tudj anélkül, hogy csúsznál a sulival, egy pénzes pasi, aki eltart titeket és egy nagymama, vagy nanny, aki éjjel nappal vigyáz a gyerekedre, amíg neked tanulnod, vagy iskolába menned kell...
1:
Passziváltathatja is ha mondjuk a 4. év után elmegy szülni, aztán folytatja.
De egyébként legjobb megoldás elkezdett rezidens képzésről vagy előtt elmenni szülni, csak akkor ehhez jól kereső férj kell. Később megint necces, mert az orvos szakma erősen a karrier építésről szól.
Nekem is ez a problémám, főleg, mivel 3-4 babát szeretnék, nem lenne jó 30 fölött kezdeni. Szerintem is a rezidens évek előtt/közben érdemes gyereket vállalni, ha nem akarsz "későn" szülni.
Viszont nem lehetetlen közben szülni. Az én háziorvosom is úgy csinálta, igaz, hogy ő csak egyszer szült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!