Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki 24-26 éves korában már...

Aki 24-26 éves korában már gyereket akar, annak "esélytelen" az orvosi?

Figyelt kérdés
Mert ugye 6 év + pár év szakosodás. Én meg már alapból 19 évesen kezdeném az egyetemet, mert nyáron van a szülinapom. Meg ha buknék is, akkor később is végezném el. Vagy tanulás közben meggondolnám magam a gyerekkel kapcsolatban? Lány vagyok.
2012. aug. 15. 10:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%
Figyelmeztetlek, hogy ha orvosit nem járod ki 9 éven belül, akkor visszamenőleg fizetheted a tandíj felét (de lehet hogy az egészét). Ergó, ha mondjuk 4. évben abbahagyod, akkor 6-7x 500-et fizethetsz. Szóval biztosra menj, nem szabad félbehagyni.
2012. aug. 15. 11:00
 2/13 anonim ***** válasza:
26%

Ha tanulás közben gondolnád meg magad az elég drága mulatság lenne, hisz fizethetnéd vissza az addigi képzésed felét. Szóval várni kell a gyerekkel tök egyszerű, az egy gyerek szempontjából is pozitív lenne ha olyan családba születhetne, ahol van orvos ami azért nem egy büfé szak :D és még ha a hazai fizetések nem is magasak azért nem leszel munkanélküli.

Ellenben ha a gyereket helyezed előrébb lehet még tökéletes élete illetve családod de szerintem előbb alapozd meg azt a jövőt.

2012. aug. 15. 11:01
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
500.000-et. Én ezek után átgondolnám hova akarok felvételizni, és mennyire biztos, hogy képes vagyok elvégezni 9 éven belül, mert könnyen élete végéig tartó adósságba veri így magát az egyszerű ember (hacsak anyuci, apuci nem perkál ki farzsebből pár milkát.)
2012. aug. 15. 11:02
 4/13 anonim ***** válasza:
40%

Hát rezidensképzés előtt be lehet vállalni.

De a friss orvosi diplomáddal kb. 90-110 ezeret fogsz kapni, abból nem lesz pénzed gyerekre, hacsak a párod nem keres jól, vagy nem segítenek a szüleid.

2012. aug. 15. 11:07
 5/13 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem ma már nem csak orvosival lehetetlen ilyen idősen gyereket vállalni. Én mérnöknek tanulok, de mesterképzéssel együtt, ha minden menetrend szerint halad, akkor is 26 leszek mire végzek (20 évesen kezdtem, rögtön érettségi után, év vesztes vagyok, és 5 évfolyamos gimibe jártam).

Kitolódott minden, ezzel együtt a gyermekvállalás időpontja is elég rendesen. Szajkózzák, hogy minél előbb kell szülni és minél többet, de lehetőséget nem teremtenek rá.

Illetve egy lehetőséged van rá, hogy 24-6 évesen szülni tudj anélkül, hogy csúsznál a sulival, egy pénzes pasi, aki eltart titeket és egy nagymama, vagy nanny, aki éjjel nappal vigyáz a gyerekedre, amíg neked tanulnod, vagy iskolába menned kell...

2012. aug. 15. 12:01
 6/13 anonim ***** válasza:
54%

1:

Passziváltathatja is ha mondjuk a 4. év után elmegy szülni, aztán folytatja.

De egyébként legjobb megoldás elkezdett rezidens képzésről vagy előtt elmenni szülni, csak akkor ehhez jól kereső férj kell. Később megint necces, mert az orvos szakma erősen a karrier építésről szól.

2012. aug. 15. 12:34
 7/13 anonim ***** válasza:
51%
5-ös vagyok. Igen, a passziválás megoldás, csak az a baj, hogy sosem tudni, hogy visszatudsz-e menni egy év múlva vagy sem. Találsz-e jó bölcsit, van-e aki vigyáz a gyerekre, ha beteg, szóval azért suli mellett, ha nincs segítsége az embernek, akkor elég nehéz ez a gyerekvállalás kérdés. Nem a legjobb, ha az egyetemista évek kellős közepén jön a baba. Meg lehet csinálni, csak akkor már sokkal de sokkal nehezebb. Unokatesóm két pici gyerekkel csinálta a mesterképzést, de azt mondta nem kívánja senkinek, pedig az anyukája a szomszédban lakott.
2012. aug. 15. 12:46
 8/13 anonim ***** válasza:
54%
Bevállalhatod egyetem közben, egyetem és rezidens képzés között, vagy utóbbi közben. Nem tudom mi a jó megoldás, már én is gondolkoztam rajta. De mindig tartsd szem előtt, hogy vagy a tanulásból vagy a munkából esel ki... Szerintem egy orvosnőnek személyi és anyagi segítség (jól kereső férj + nagymamák sokasága) nélkül 30 alatt esélytelen a gyerek =(
2012. aug. 15. 13:44
 9/13 anonim ***** válasza:
54%

Nekem is ez a problémám, főleg, mivel 3-4 babát szeretnék, nem lenne jó 30 fölött kezdeni. Szerintem is a rezidens évek előtt/közben érdemes gyereket vállalni, ha nem akarsz "későn" szülni.

Viszont nem lehetetlen közben szülni. Az én háziorvosom is úgy csinálta, igaz, hogy ő csak egyszer szült.

2012. aug. 15. 15:19
 10/13 anonim ***** válasza:
45%
Én többek közt pont ezért hagytam ott az orvosit (igaz, csak 2 évet csináltam meg belőle), mert túlságosan családcentrikus vagyok, az orvoshivatás pedig teljes embert kíván. Már az egyetemen is, de utána is állandóan ügyelni kell, éjszakázni, "bedolgozni magad", hogy feljebb mehess a ranglétrán, ez egyáltalán nem családbarát. Egy férfi még csak-csak ellavíroz a karrier és a család között, de egy nő ezt nem nagyon teheti meg, vagy csak nagy lemondások árán. Én a családot választottam, elmentem egy olyan képzésre, ami közel állt ahhoz, amit orvosként akartam volna csinálni, és akár már egyetem közben is szülhetek gyereket, de utána is sokkal több lehetőségem lesz a családommal foglalkozni.
2012. aug. 15. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!