Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A vegyészmérnöki szakon...

A vegyészmérnöki szakon nagyon sok a kémia és nehéz?

Figyelt kérdés

A matektól nem félek, azt imádom is, meg szerencsére jól is megy nekem. Lányként valamilyen mérnöki szakot szeretnék tanulni a matek meg a fizika miatt is. Most a vegyészmérnökit nézegettem volna, csak azt nem tudom, hogy ott nagyon nehéz a kémia? Több, mint a matek? Igazából nem utálom a kémiát, jó is vagyok belőle, meg lehet, hogy a tanár miatt is nem a kedvencem most gimiben, mert általánosban még szerettem. Egyszer olvastam itt egy választ, amiben az volt, hogy egy vegyészmérnök-hallgató átment kémiára, mert vegyészmérnökin kevés volt a kémia.. Ez igaz?

Vagy nekem milyen szakokat ajánlanátok még? Biosz, földrajz, ezeket szeretem még, meg még a humán tárgyakból vagyok nagyon jó. A vegyészmérnökit azért is néztem, mert amelyik városban tanulnék ott lenne is ilyen munkahely, meg azért jól is lehet vele keresni.

2012. aug. 9. 22:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Vegyészmérnökin elég sok a kémia, bár azt hiszem ez elég egyértelmű. Matekod félévente maximum 1-1 tárgyad lesz, az egyáltalán nem vészes. De ha most nem szereted a kémiát, ne erre menj.

Ha mindenképp mérnök szeretnél, akkor orientálódj a villamos-, gépészmérnök felé.

2012. aug. 9. 22:55
 2/3 Silber ***** válasza:

Az elsõ 2 félévben valóban rengeteg, és nehéz kémiát kap az ember, ez az alapozás és szelektálás ideje. Utána kémiai technológiák játsszák a szerepet a labori mennyiségû 100 mikloritert használó kromatográfiás módszerektõl elkezdve a több millió per év kapacitású üzemekig.

Kémia szakon ilyesmit valóban nem tanulnak, õk inkább sokkal több elméletet tanulnak, és több a laborgyakorlatuk. De ez nem jelenti azt, hogy egy vegyészmérnöknek nem kell mindent maradéktalanul megértenie, amit egy vegyész mond!

2012. aug. 10. 06:25
 3/3 anonim ***** válasza:

hehe, én vagyok az aki vegyészmérnökiről ment kémiára. :-)

azt hogy "kevés a kémia" értelem szerűen úgy értettem, hogy én részletesen azt akartam tanulni. ahhoz képest volt kevés! nyilván annak aki nem szereti, annak kegyetlenül sok lesz. ráadásul ott inkább az igazi kemény, számolásos száraz része volt, míg kémi szakon sokkal "mesélősebben", kísérletezősebben tanuljuk. ha nem a kémia a kedvenced, akkor nem hiszem, hogy jó lesz neked a vegyészmérnök.

2012. aug. 10. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!