Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Környezetvédelem és vízgazdálk...

Környezetvédelem és vízgazdálkodás szakmával és melette érettségivel hol tudnák elhelyezkedni? Ja és ami fontos hogy lehet keresni vele?

Figyelt kérdés
2012. aug. 2. 14:01
1 2 3 4
 21/35 anonim válasza:

Te figyú az ÁNTSZ-nek mi a túró köze van a környezetvédelemhez ? Mert az egészségügy és mellékterületei semmi köze a környezetvédelemhez hacsak az embert nem tekinted környezetvédelem közvetlen tárgyának.

Amúgy a belinkelt képzés a jó szokásos sport leves :) mindent bele , mindenhez értené fogsz meg semmihez. Az, hogy a "mai slágert" a tájgazdálkodást minek kell bele maszatolni egy környezetvédelmi oktatásba már végképpen nem tudom.

2012. aug. 18. 09:07
 22/35 anonim ***** válasza:
Nemtudom. néztem az ANTSZ honlapját és ott láttam a levegőtisztasággal meg ilyesmi részt is azért gondoltam, hogy ez is beletartozik. Namost azaz igazság, hogy szerintem az nem árt, ha nem csak egy résszel foglalkozunk, pl nem csak a szennyvízkezelést tanulnánk két évig, mertaz sem jó, ha értesz valamihez jól, és ha meg nem kellesz, máshova meg nem tudsz azzal az egy specifikációddal érvényesülni. De köszi amúgy a választ
2012. aug. 19. 10:58
 23/35 anonim válasza:

Én értem mire gondolsz de a problémát én abban látom, hogy egy szakosító képzésnél már ne sport levest egyen az ember hanem specifikusan egy vagy két de össze tartozó dolgot, és ennek a más területekkel érintkező részeit.

Nem értem , hogy tartozik össze a tájgazdálkodás - ami valljuk be ősszintén a ma slágere de alapjában véve azok sem tudják mi az akik tanítják :) - meg a vízbázis védelem ?

Ami szerintem - saját tapasztalatból mondom és mások véleménye alapján - az lenne megfelelő ha mondjuk környezetvédelem esetén elindulsz egy környzetvédelmis alap BSc diplomával - ide be paszírozzák a négy / öt éves képzésbe - mert úgyi magyarok vagyunk és nem értjük, hogy a BSc 3 év minden normális országban - a levegő, víz, hulladék, zaj, stb. dolgokat + alaptamtárgyak : kémia, fizika, matek , biosz mert ugye ez mégiscsak egy reál képzés. Valamint hozzá adunk töri, irodalom, stb. , hogy ne legyünk teljesen reáliásan elkutyulódva. Valamint mellé rakunk menedzsmet , közgázt is.

Amint ez megvan kijön egy olyan szakember mondjuk aki a diploma megszerzése után és 1-2 éves gyakornoki léttel a hátterében el tud menni egy "szakmérnöki" 2 éves képzésre és után egy MSc képzésre ahol már szakosodva levegős , zajos, hulladékos, vízes stb. Ezután PhD-zhat megint már saját szakterületén ahol már tudományos igényességgel képes újat létrehozni. Ezek mellet után csinálhat másoddiplomát vagy jogi, stb. szakdiplomás környezetmérnök.

Ebben a rendszerben az olyan "katyvaszok" mint a tájgazdálkodási agrármérnök meg ilyenek kihalnának mert ezeket nem kell képezni hiszen az adott agráros, vízes ,stb. saját szakterületén belül specializálódik.

A magyar képzési rendszer olyan mint anno az orosz volt 40 éve amikor mezőgazdasági meterológusokat meg milyen agyon szakosodott embereket képzetek hiszen egy 200 milliós országban erre is van 50-100 emberre igény. De mi 10 millióan vagyunk az ég szerelmére.

A másik dolog pedig az, hogy amíg az egyetemek nem képesek olyan gyakorlati rendszert felállítani és működtetni ahol te az egyetemen nem kerülhetsz ki addig amíg nem vettél részt az adott tanulmányi körödön belüli kétkezi, irodai, igazgatási , ellenőrzési gyakorlatban.

2012. aug. 19. 13:07
 24/35 anonim ***** válasza:

Jó ég, nagy lesz a konkurencia...

Utolsó, mit végeztél és hol?

2012. aug. 19. 13:51
 25/35 anonim ***** válasza:
Az a baj tudod, hogy itt természettudományos diploma volt a feltétel, és nem feltétlen környezetvédelmis az illető akit felvettek, sőt azthiszem egy ember azt végzett négy éves fősulin, és azért jött ide, mert melóhelyen mondták neki egyszer, hogy a környezetvédelem kémia szakos tanári képzésnél a környvéd álltalános dolgokat vesznek és az kevés. közben meg tényleg én magam is láttam mennyire csúszkáltak emiatt az emberek. :S én magam biosz számtek tanárként jelentkeztem, van egy hidrobiológus szakirányom is ami teljesítve lett. Nem tudom. én tanár már nem akarok lenni, ez érdekel még a számtek mellett, de számteken már egy sima rendszerüzemeltetőnél is kérik az angol társalgás szintet..... tudok valamelyest, de sokat kérnek néha a cégek. Amúgy amiket leírtam hova érdemes beadnom szerinted? Mármint a jelentkezéseket. Vagy még hiába próbálkoz? van még három félévem...
2012. aug. 19. 14:09
 26/35 anonim ***** válasza:

Mi van?

Miről beszéltek? :D

Milyen diploma az a "környezetvédelmis"?

2012. aug. 19. 14:21
 27/35 anonim válasza:

"Környezetvédelmis" diploma az én olvasatomban pl: környzetmérnök vagy környzetgazdálkodási mérnök, menedzser stb.

Én egy nagy vidéki egyetem műszaki karán végeztem mint építészmérnök, az más kérdés miért "kutyolodtam" el a víz, környezet , természet , stb irányba. De igazából életem 95% ban mélyépítés és szakterületei és infrastruktúra irányban tevékenykedtem megspékelve a ma egységesen környezetvédelmi beruházásoknak nevezett projektekben való részvétellel.

2012. aug. 19. 16:39
 28/35 anonim ***** válasza:
26-os én nem értem a kérdéseid. Hogy érted hogy milyen diploma az a környezetvédelmis? A másik meg szerintem ha valaki környezetvédelmi mérnök azt inkább mérnöknek hívják, szóval most te elvégezhetsz egy okj-st is attól még ha az a neve, akkor mondhatod így magadról. Mért akkor mit írjon az ember? valahogy ki kell, hogy fejezd mit tanulsz. És ennek ez a neve. Én nem tudom a mérnök miket tanul de nyilván komolyabban mint mi.
2012. aug. 20. 07:20
 29/35 anonim ***** válasza:
Tehát ezek a szakok ilyen kiegészítő szakok, de minden egy másik diplomára épülő szakirány már egy meglévő alap szintre próbál építeni. De gondolom egy környezetvédelmi mérnök nem fog környezetvédelmi referensnek menni vagy szaktanácsadónak, mert másak a feladatai.
2012. aug. 20. 07:23
 30/35 anonim ***** válasza:
Huhh.. De volt szó valami agrármérnökről is meg mindenféléről.
2012. aug. 20. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!