Egyetemnél a vizsgaidőszaknál véletlen nem megy át az ember, ki is rugják egyetemről?
"Meg a diplomát csak megszerzi az ember, vagy rajta lesz az eredmény is? Értem ezalatt hogy elég csak átcsúszni, vagy érdemes jobbnak lenni, mert a diplomában szerepelni fog?"
:-)
A diplomában is szerepel egy minősítés ami alábbiakból tevődik össze:
1) "Összegyetemi" átlag. Azaz az egyetem elvégzése során szerzett jegyek és kreditek összegyúrva kiadnak egy átlagot. Ezt te nem látod csak a tanulmányi ügyintéző miután lezárta az utolsó féléved is.
2) A szakdolgozatra kapott értékelésed valamint a szakdolgozat államvizsgán való megvédés eredményének átlaga
3) Az államvizsga szóbeli felelet értékelése
Ebből a 3-ból vonnak matematikai átlagot, és a normál kerekítési szabályok szerint kerekítenek.
Ebből jön ki egy jegy, amit rányomtatnak a diplomádra.
Mivel már mindenre választ kaptál, ezért csak egy mondatodat ragadnád ki. Megjegyezted azt, hogy ha egy diák egy vizsgán háromszor megbukik, akkor az már nem feltétlenül a diákon múlik... Nos elkeserítelek, de igen!
Igen, nálunk van olyan tanár, aki ha egyszer megbuktat, akkor már fölösleges megjelenned vizsgán, mert úgysem fog átengedni... Ezt kisakkozza úgy, hogy feltesz olyan kérdéseket a témában, amiről a halálnak sincs fogalma, nem is tananyag. "Nem tud rá válaszolni? Akkor sajnálom" és ennyivel el van intézve a második vizsga eredménye is, ha meglátja, hogy egy bukta már volt. Ez nyilván nem a diák hibája.
DE! Van olyan tárgyunk, ahol 100-ból 20-an jó ha átmennek vizsgaidőszak végére, pedig nem nehéz, nem is zsákbamacska. Van 20 tétel, 60 darab minimum kérdés és úgy 20 darab feladat, egyenként 4-5 fajta típussal. Teszem hozzá az egész tömény képletekkel teli fizikás/kémiás, áramlátanos, stb duma, amit nem feltétlenül tud a diákok kicsiny agya befogadni. Én lelkiismeretesen felkészültem eddig minden vizsgámra, de itt az első bukta után a második lehetőségre is úgy mentem el, hogy a tételekből 5-6 teljes homály volt és ha két hetet ülök felette akkor sem tudom megtanulni. (én még szerencsés vagyok, hogy a többit értettem :D) Ha ez ember mellé nem szegődik némi szerencse, akkor kegyetlenül röpködnek bizony az elégtelenek. A tanár korrekt! Mondom ezt úgy, hogy húzott már meg egyszer-kétszer, ugyanakkor második lehetőségnél kisebb szerencsével a jelest is ugyanúgy bevéste! :)
Mindig van egy-két olyan tétel, ami a mumus... Ha az ember belehúz, akár háromszor is, akkor sz*rul járt. Ez viszont az ő hibája, nem feltétlenül a tanáré.
Persze a totál nulla tudással vizsgázókat nem hoznám ide, mert ott egyértelmű a szitu.
Megerősítem. Azért azon a tárgyon, amin csak a 600 fős hallgatói létszám 8%-a kap aláírást, és vizsgán még a 70%-ot megbuktatja.
Nah ott nem a diákban van a hiba. Már csak a nagyelemű minták miatt sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!