Mit lehet tanulni iskola nélkül nyelveken és informatikán kívül, aminek hasznát is láthatom?

Figyelt kérdés
2012. júl. 25. 08:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Szakmát (fizikai jellegű), és nem ezeket a menedzser meg ügyíntéző képzéseket.

Elsősorban olyan képzést amira tudsz vállakozást építeni vagy külföldön is keresett.

2012. júl. 25. 08:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Tudnál példákat mondani? Lány vagyok, de az asztalos szakmától kezdve a tolmácsig nagyjából minden érdekel.
2012. júl. 25. 08:59
 3/10 anonim ***** válasza:

"Lány vagyok, de az asztalos szakmától kezdve a tolmácsig nagyjából minden érdekel."

Júúúj! Ez nagyon ari volt. :) Asztalos. :)

Elsősorban amível el is tudnál helyezkedni az a vendéglátáshoz, szépségiparhoz és esetleg a kereskedelemhez kapcsolódó szakmák.

Milyen végzettségeid vannak eddig? hány éves vagy?

2012. júl. 25. 09:07
 4/10 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok, szabó szakmám van, angol középfokúm (és hozzá folyékony tudásom), ECDL vizsga (még nem teljes).

Hát mondjuk a szépségipar pont nem tartozik az érdeklődési köreim közé :)

Amúgy nyelvet tanulok most itthon, intenzíven :)

2012. júl. 25. 09:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Miért nem a szakmádban akarsz elhelyezkedni?

Megkérdezhetem, hogy értesz is hozzá, vagy csak végzettséged van róla?

Egyik ismerős egyedi ruhadarabokat készít és ad el butikoknak, szóval lehetne egy ilyen irány is.

Ha nincs érettségid és Mo.-on szeretnél maradni akkor mindenképp kezd el.

Okj- s képzést, ha van szakmád akkor tudtommal már nem finansziroz az állam.

És most mível foglalkozol, dolgozol?

2012. júl. 25. 09:57
 6/10 A kérdező kommentje:

Most itthon németet tanulok, angolt tanítok, és kézműves eladásaim vannak... hát mit ne mondjak, ez arra elég, hogy párom fizetése mellett ne kopjon fel az állunk.

A szakmám... hát a vizsgám 2 hónappal ezelőtt 78%-os lett. Amit megtanítottak, azt tudom, de a ruhatervezés nem asztalom. Géppel varrok szépen, ruhajavításból, hála a csóró tanároknak, akik tanműhelybe hozták a ruháikat, nagyon jó vagyok. Ez amolyan kényszerszakma nálam, nem tudtam váltani, miután el kellett költöznöm szülőktől.

2012. júl. 25. 10:09
 7/10 A kérdező kommentje:
De egyébként nem szeretnék itthon maradni, amint lesz állás páromnak (szakmájában, mert ő kereshet is minimálisnál többet) megyünk ki Angliába, ott már biztosan találok magamnak való munkát.
2012. júl. 25. 10:11
 8/10 anonim ***** válasza:

"megyünk ki Angliába, ott már biztosan találok magamnak való munkát."

Nem akarlak elkeseríteni, de pont ott van a legnagyobb túlkinálat munkaerőből. Főleg London és környéke.

Ha nincs képzettséged és munkatapasztalatod sok jóra ne számíts. A volt gyarmatokról beözönlő vendégmunkásokkal nehéz felvenni a versenyt mert nekik aztán tényleg nincs más alternatíva, mível nekik a magyar helyzetnél is rosszabbak a körülményeik.

Milyen külföldi munkát szeretnél végezni?

Egyébként ezek a "kézműves előadások" miből állnak?

2012. júl. 25. 10:26
 9/10 A kérdező kommentje:

Alapvetően a nyelvtudásomra szeretnék támaszkodni, de nyilván jól jön valami használható szakma is...

Egyébként ékszereket csinálok, én is egy kistőkés gyurmás vagyok.

2012. júl. 25. 10:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Hiú reményeim pedig nincsenek angliáról, azért bizakodom valamennyire is, mert páromnak két, keresett szakmája van, mindkettőben 10 év munkatapasztalattal és erős tudással.
2012. júl. 25. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!