Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek felfognak ide venni?

Szerintetek felfognak ide venni?

Figyelt kérdés

[link]

Van emelt szintű biológia érettségim, és középszinten fizika érettségim, azért akarok ide menni mert elrontottam mindkettőt, a biológiám 30%-os még a fizikám 40%-lett...

Elég rossz lett a bizonyítványom is... De úgy tudom, hogy azokat nem nézik a pontszámításnál a felvi.hu-n...

És hát remélem itt sem nézik...

Mivel 2 magyarnyelvtan, 2 matek, 2-es német.. történelem 4-es, fizika 3-mas emelt biológia 2-es.. :DDD

Bizonyítványom: nyelvtan 2-es, irodalom 3-mas, történelem3-mas matematika 3-mas, német 2-es... Utolsó évben tanult biológiám 4-es, fizikám 5-ös, tesi 4-es... stb...

Hát nem tudom remélem felvesznek... Szeretnék esélyt kapni...

2012. júl. 24. 13:08
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, milyen esélyekkel indulsz, de a legjobbakat kívánom neked! És ha nem most, akkor jövőre! Tegyél meg mindent a fejlődés érdekében! Mert megéri!
2012. júl. 24. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:
11%
tudod te, hogy milyen eredmények szükségesek ahhoz, hogy valakit felvegyenek az orvosira? szerintem tegyél le róla, de nagyon gyorsan.
2012. júl. 24. 14:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha tényleg cigány származású a kérdést kiíró, akkor már az is nagy szó, hogy egyáltalán az érettségit meg tudta szerezni.

Ha orvos akarsz lenni, akkor jövőre újra kell felvételizni, mert ilyen eredménnyel 99%, hogy nem vesznek fel.

Ehhez ismétlő érettségit kell tenned, mondjuk emelt bioszból, közép fizikából, és egy közép nyelvvizsga sem ártana a plusz pontok miatt.

A bizonyítvány nem számít, van olyan pontszámítási mód, ami csak a felvételi tárgyakat számolja + a többletpontok. Jóval 90% felett kellene megírni mind a kettőt, + a nyelvvizsga (lehetőleg felsőfokú), akkor talán lenne esélyed.

Az orvosi ettől jóval nehezebb, továbbá rengeteg anyagi kiadással jár az egyetem mind a hat éve, utána a rezidensképzés, hosszú évekig csak tanulni fogsz, igaz elég sok roma szervezet van, amik támogatják a tanulni vágyó romákat, szóval onnan szép kis összegeket lehet szerzeni + ösztöndíjak stb.

2012. júl. 24. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:
nincs meg a minimum 240 pont, ami a felsőoktatáshoz kéne, nem beszélve arról, hogy az orvosira vidéken 420 pont felett lesz a ponthatár várhatóan...
2012. júl. 24. 14:22
 5/6 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, jövőre már 2 emelt szintű érettségi kell orvosira!
2012. júl. 24. 14:49
 6/6 A kérdező kommentje:

igen tudom, megszámoltam a pontjaimat és 280 pontom van...

Jövőre újra érettségizek ezért is akarok bekerülni ebbe az előkészítőbe...

köszönöm a válaszaitokat.

Annyit még, hogy én nagyon rossz iskolába jártam 12 osztályfőnököm volt amiből mindegyik magyar nyelvtan tanár volt... Ez még semmi, mindegyik tantárgyból minimum 3 tanár váltás volt... Kivéve a földrajzból és a történelemből, ezekből 4 érettségit tettem... Van még egy középfokú biológia érettségim is ami szintén 4-es lett 68%-os...

Tudom, hogy nagyon rosszak ezek az eredmények és nagyon sok százalékban az én hibám, hogy ennyire rossz lett. De nekem nem voltak felkészítő tanáraim, sem biológiából sem fizikából, 10-ben tanultam utoljára biológiát -az az 3 évvel ezelőtt mivel én nuladikas voltam és ezért 13-ig jártam iskolába....

Borzasztó rossz iskolába jártam, fizetős iskola volt ahol nem a diákokkal volt a baj, hanem a vezetőséggel és a ott lévő igazgatónővel, és azért több mint 60 tanárváltás volt ott amíg én oda jártam abban az 5-évbe

... Viszont lenne egy problémám

Én jelentkeztem a munkanélkülibe és hát nem tudtam, hogy ezzel az államkincstár felmondja a támogatásomat.

Ma kaptam egy levelet, hogy ezt megvonták tőlem....

Ha bemegyek a munkanélkülibe és jelentem, hogy a regisztrációmat törölni akarom akkor ez a támogatás vissza állítható.. Vagy hogy van ez most?

2012. júl. 24. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!