Pótfelvételi vagy inkább Okj?
Én a helyedben nem mennék pótfelvételire, persze azért várd meg, hogy miket hirdetnek meg.
Szerintem 280 ponttal nincs nyelvvizsgád, mondjuk nem tudhatom, de inkább azt a pénzt, amit fizetős tanulmányokért fizetnék egyetemen, azt inkább fordítanám nyelvtanulásra, magántanárra a töri emelthez. A maradék pár évben az egyetemen pedig nem kell költségtérítést fizetned. A diplomához nyelvvizsga úgyis kell, minél hamarabb kezded annál könnyebb, még most időd is lesz rá. Én még most a nyáron rástartolnék a töri emeltre egy jó tanárral, meg míg a fejedben van az anyag az idei érettségiről, aztán októberben lezavarnám az egészet. Utána pedig élhetnél, mint Marci hevesen :D
Az okj egy plusz lehetőség, kapsz mellé diákot, ha rászoruló vagy, akkor egyéb kedvezményeket is.
Ohh köszönöm.És szerinted ha most újra írom októberbe az emelt törit és az irodalmat akkor már a jó nem? jövőre meg ha(úgyis járni akarok nyelvsuliba )leteszem a nyelvvizsgát.
egyp. a diákhitel felesleges felvenni?
A diákhitelt hanyagold, ha nem létszükséglet!
Hidd el nem jó dolog kapásból tetemes tartozással munkába állni, ha kapsz munkát egyáltalán.
Menj most inkább egy ingyenes OKJ-re, azzal legalább kapsz valami szakmát és mellette van időd kicsit még bővíteni a tudásodat és jövőre újra próbálkozni!
és tudsz ajánlani jó okj-s sulit?
én schola europat néztem vagy atalnata vagy számalk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!