Mi a pótfelvételi rendje?

Figyelt kérdés
Sziasztok, arra lennék kíváncsi, hogy nem adtam be még ANA képzésre a jelentkezésem februárban, de meggondoltam magam és szeretnék jelentkezni egy szakra, csak azt nem tudom h pótfelvételi eljárás keretében lehet-e beadni a jelentkezést államilag támogatott képzésre, mert eddig minden ismerősöm aki pótfelvételizett az fizetős szakon volt, és jó lenne tudni mert lassan itt a határidő, valamint még azt szeretném tudni, hogy a pótfelvételi keretében megemelik még jobban az átlagos pontokat? köszi a válaszokat előre is :)

2012. júl. 20. 12:19
 1/6 reptoid ***** válasza:
100%

Pótfevételin csak fizetősre van lehetőség jelentkezni.

Pótfelvételinél felesleges beszélni beszélni ponthatárokról, mivel csak olyan szakokat hirdetnek meg, amire nem volt elég jelentkező, nem tudták feltölteni a keret se államis, se költségtérítéses hallgatókkal. Ha belegondolsz az ilyen szakoknál nem szokott lenni nagy verseny, mert ha lenne egyáltalán verseny, akkor fel is töltötték volna a keretet még a rendes felvételi eljárásban. Magyarán ha nem a minimumpont közelében vagy, nem nagyon van aggódni valód, amúgy is csak egy helyet lehet megjelölni.

2012. júl. 20. 12:23
 2/6 anonim ***** válasza:

Nemrég volt egy kérdés, ahol leírták, nagyjából mi is a pótfelvételi.

Ilyenkor az történik, hogy a rendes felvételi eljárás után az intézmények összeszámolják, hány képzési helyet töltöttek fel és meglepetten konstatálják, hogy vannak helyek, ahová nem vettek fel senkit. Na, gyorsan meg is hirdetik a pótfelvételit, hogy ezeket a helyeket is betöltsék. Ilyenkor elméletileg még államis helyek is lennének, de a gyakorlatban nem tudom, volt-e már példa erre. Szinte csak költségtérítéses helyek "kiadók" ilyenkor.

A ponthatárok nem szoktak elszállni az egekbe: a legjobbak, magas pontszámmal már megtalálták a helyüket a rendes felvételi eljárásban, pótfelvételinél ők már nem viszik felfelé a pontszámot. Éppen ezért inkább csökkenni szoktak a pontok.

Ha úgy gondolod, hogy ezt a megoldást szeretnéd kivitelezni, akkor egyrészt készülj fel arra, hogy fizetős képzésre fogsz járni, másrészt a ponthatárok kihirdetése után figyeld a felvi.hu-n, mikor hirdetik meg a pótfelvételit. Ne lepődj meg: a képzési kínálat nem lesz olyan széles, mint a rendes felvételiben, mert itt csak "maradék" helyek vannak. Ebből választhatsz egyet, tehát okosan kell döntést hoznod.

2012. júl. 20. 12:32
 3/6 MammaMia válasza:
és ha nekem mondjuk 290 pontom lett akkor van esélyem hogy felvesznek államira(ha van) vagy költségtérítésesre. A suli a Pázmány töri szak.
2012. júl. 20. 12:39
 4/6 reptoid ***** válasza:
Tavaly azt pl csak levelezőn hirdették meg, oda 276 volt a ponthatár. 12 ember jelentkezett oda, 11 helyre.
2012. júl. 20. 12:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, igazából számítottam egy kis reményre, mivel már végeztem egy felsőfokú szakképzést a főiskolán és úgy döntöttem dolgozni szeretnék, de eddig nem sok sikerrel jártam és most jobbnak láttam volna visszatérni a főiskolára , de így inkább végzek még egy szakképesítést és várok még egy évet, addig sem tétlenkedek. :)
2012. júl. 20. 12:50
 6/6 MammaMia válasza:

köszönöm a választ:)

szerintem ha nem vesznek fel elvégzek egy okjt és jövőre megpróbálom,ha felvesznek egyetemre akkor meg abba hagyom.

2012. júl. 20. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!