Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik jogi egyetem mellet...

Csic kérdése:

Melyik jogi egyetem mellet döntsek, és hogy működik a pótfelvételi eljárás? Teljesen tapasztalatlan vagyok.

Figyelt kérdés
Továbbtanulás elött állok. Úgy döntöttem, hogy jogi egyetemre szeretnék menni, de nem tudom, hogy hová, merre. A változások miatt csak költségtéritésesen gondolkozhatok. Köszönöm a segito válaszokat!

2012. jún. 7. 22:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ELTE vagy Miskolci Egyetem. Én a Miskolcira járok, nagyon szeretem, mind az egyetemet, és mind amit tanítanak, és ahogy tanítják! :) Kemény, de sokkal szabadabb mint az ELTE... Elvileg eltére mentem volna annak idején, a közelség miatt döntöttem miskolc mellett, és egyáltalán nem bántam meg!
2012. jún. 10. 15:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Ja, és miskolcon a jogászképzés, az egyik legkiválóbb az országban! Oktatói rangsorban az idén azthiszem az első volt! :)
2012. jún. 10. 15:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod:)

A kérdésem az lenne még, hogy hányszor kell bemenni egy héten (Budapesten lakom)? Sokat kell magolni? Te mennyit tanulsz?

2012. jún. 11. 05:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Attól függ hogy nappalis vagy levelezős akarsz lenni. Nappalin kb hétfőtől-csütörtökig tart az oktatás, reggeltől estig vannak az órák, előadások látogatása nem kötelező de célszerű bent lenni... a mostani negyedéveseknek még pénteken is van órájuk du. 4ig...

Ha levelezőre mész, akkor kéthetente-háromhetente szombat-vasárnap kell bemenned, reggeltől estig tartanak akkor is az órák. Semmi különbség nincs a levelező és a nappali között, a követelmény ugyanaz, vizsgáztatás ugyanúgy zajlik, senki sem tudja a másikról hogy nappalis-e vagy levelezős (egyébként én egyéni tanrendes vagyok, ez egy másik dolog)

Hát h sokat tanulok-e... attól függ, általában vizsgaidőszakban úgy néz ki egy napom h hajnal 5kor felkelek, tanulok 11ig, egész du. pihi, majd este még kb 3 órát foglalkozom az anyaggal. A jegyeim 4-5ösek, nagyon igazságosan osztályoznak Miskolon! Itt még sosem csalódtam, h félreértékeltek volna, olyan jegyet kapsz amilyet a feleleted ér, nem céljuk a tanároknak h kicsesszenek a diákokkal. Persze van egy két gonosz tanár, náluk a vizsgát túl kell élni.

A tárgyak nehezek, többszáz oldalt kell megtanulni egy vizsgára, plusz jogszabályok. Egy tárgy megtanulására kb 5-6 nap van a vizsgaidőszakban, ezalatt kell felkészülni. Én most másodéves vagyok, mindenki mondta, hogy az első év a legkönnyebb, utána nehéz. Én épp ellenkezőleg éreztem. Nekem az első volt nehéz év, mert jogtörténeti tárgyakat tanultunk, amikből 70 tétel volt tárgyanként, és engem baromira nem kötött le a töri... egyetemes jogtörténetünk volt, latin, magyar jogtörténet, római jog...

Másodévtől szerettem nagyon meg az egészet, mert a kőkemény jogot vesszük már, és nagyon érdekes :)

Nagy a lemorzsolódási arány, az évfolyamomból sokan buknak, vagy nem teljesítenek tárgyakat, nekik ez az év a nehéz. Úgyhogy relatív. Ha kérdésed van még akk szívesen válaszolok:)

2012. jún. 11. 16:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja, és magolni nem lehet! Meg kell érteni az anyagot, magolni képtelenség, max 1-1 tárgynál lehet, ami szárazabb. De többnyire átkell mindent látni, mert a szóbeli vizsgákon nagyon belemennek mindenbe, összefüggésekre kíváncsiak, eseteket kell példaként felhozni (pl egy büntetőjog vizsgán) stb... Én nem tudnék többszáz oldalt magolni, úgy tanulok h olvasgatom a tételeket, megértem, majd fejben összerakom... aztán a szóbeli vizsgán felépítem a feleletem:)
2012. jún. 11. 16:21
 6/11 anonim ***** válasza:

itt nézelődhetsz, h milyen tárgyak vannak egy félévben követelmények, tételsorok, stb.... [link]

(egyébként írtad h pesti vagy, miskolcon sok a pesti, és dunántúli)

2012. jún. 11. 16:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm! A magolást azért kérdeztem, mert nem nagyon tudok, inkább a logikámra szoktam általában hagyatkozni. Azt hallottam, hogy a levelezőn szerzett diplomát nem úgy veszik:S nem tudom h legyen ez a bejárás:) Ha nem haragszol megkérdezném, hogy kb. mennyibe kerül egy félév könyvekkel, kiegészitőkkel...
2012. jún. 12. 01:48
 8/11 anonim ***** válasza:

A levelezőt is úgy veszik, főleg jogon. Ugyanaz mint a nappali, senki sem tesz különbséget a diplomák között, tanárok sem engedékenyebbek, és tőlünk több tanár végzett levelezőn. Sőt, a levelezőt még jobban szeretik, a tanárok is, mert úgy vannak vele h nappalin a diákok elszórakozgatnak, levelezőn komolyan veszik a tanulást (a levelezős átlagok általában sokkal jobbak is emiatt, holott a tanár sem tudja soha h levelezőst vizsgáztat). De aki meg fiatal, annál senki sem fogja megtudni h nappalis volt-e vagy levelezős.

A könyvek meg...hát attól függ. Pl van sok évfolyamos honlap ahol vannak fent kidolgozott tételsorok. Én ezeket annyira nem használom, inkább megveszek minden könyvet, és abból tanulok (ha teheted, inkább neked is ezt ajánlom...) Később is jó lesz h ha kellesz vmihez, akkor visszakeresheted a könyvet, meg államvizsgánál is hasznosabb lesz. A könyvek erre az évre nekem kb 50 ezer ftba kerültek. Egy könyv kb 5-6 ezer ft. De ez évesre vonatkozik, mert egy könyvet általában 1 évig, tehát 2 félévig használunk. Elsőbe más, ott egy könyv kell egy félévre, a Római Jog ami két féléves. Jövőre (III. éven) meg sztem sokkal többe lesznek a könyvek, mert bejön a Büntetőeljárásjog, Munkajog nekünk. Aztán drágul, mert több lesz a tárgy.

2012. jún. 12. 05:29
 9/11 anonim ***** válasza:

Kiegészítők meg nem kellenek, csak toll meg füzet :)

Amúgy van ott koli is, szval pályázhatsz amdj, de erről túl sokat nem tudok. Annyit h a koli díj egy hónapra azthiszem 20 ezer ft körül van. És mellette van az Avas, ott meg rengeteg a diák, szval albérletet is lehet bérelni. Azis kb 20 ezer egy hóra, ha többen vagytok.

2012. jún. 12. 05:31
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás vagyok hogy szakitottál rám időt! Sok sikert mindenhez! Mi szeretnél lenni, ha végeztél?
2012. jún. 13. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!