Magyarországon tudtuk olyan gimnáziumot, ahol koreai vagy japán nyelvet tudnék tanulni? (Bár én inkább a koreai nyelvhez "vonzódom" jobban : ] ) Második vagy harmadik nyelvként is jó lenne.
Idén lettem/vagyok 8-os és, ha lehetne két tannyelvű gimibe szeretnék tovább menni ill. olyanba ahol a koreai a "főnyelv". Nagyon jó lenne, mivel, ha a gimiből kikerülök (tudom kicsit előre gondolkozok ><) fordító/tolmács szakra szeretnék mennék.(Természetesen koreaira.) Ha tudtok kérlek segítsetek!:) (Lehetőleg ingyenes mivel nem szeretném a szüleimet fizetőssel terhelni.:/ :] )
Bővebb válaszokat/tanácsokat/segítséget szívesen elfogadom. :D
13/l
Szia!
Budapesten a Babits Mihály Gimnáziumban lehet japánt tanulni második nyelvként. Koreairól nem tudok :(
Szia!
Én is hasonló cipőben járok. Sajnos, szinte semelyik gimnáziumba nem oktatnak koreait. Azt ajánlom, hogy tényleg menj a Babitsba, vagy ha nem, szerintem van máshol is angol-japán szakos gimnázium. Mire elmész gimnáziumba, vállalhatsz diákmunkát. 500-1500 ft/óra között mozog a fizetés. Utána fogadj egy Koreai nyelvtanárt. Ott egy óra 1000-2000 forint között mozog. Így 2-4 óra munka elég naponta. (a mangántanárral, heti 4 órát javaslok a tanulásra) És, vannak olyan egyetem, ahol van koreai-japán tolmács-fordító szak. Ezzel többet is kereshetsz, és már is 3 nyelvel indítasz. :) És ez még Koreában is jól jöhet.
Jó, mondjuk nekem még az orvosi is szóba jöhet..., de akkor Koreába. (Tudom, nem nagyon hasonlít az orvosi és a tolmács-fordító XD)
Ja, még 1 dolog. Ha bekerülsz egy jó kis angol-japán szakos gimibe, korrepetálsz?
Sok-sok szerencsét!
Köszönöm everybody a sok jó tanácsot.Sajnos most kevesebbet bírok a nyelvvel foglalkozni,mert idén felvételizek ésatöbbi..stb. :)
Természetesen utána nézek a felsorolt lehetőségeknek.:)
Első vagyok:
Ha mégsem középiskolában kezdenéd el, akkor sok egyetemen/főiskolán lehet keleti nyelveket tanulni (japán, kínai KOREAI)! Sőt például nálunk (BGF-KKK) van tolmács-szakfordító tanfolyam is, bár igaz az csak plusz óra és fizetős.
És sok sikert a felvételihez!! :))
Sziasztok énis koreaiul szeretnék tanulni már megtanultam AZ ábécét irni 2-3 szavas szókat tudok irni...úgyhogy ha valaki tud segít
Elöre is köszönöm!😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!