Szerintetek jó ötlet? Többi lent!
27 fiú éves vagyok és építésztechnikus.Sajnos nem találok semmi munkát és ahol lakom nagyon lehetőség sincsen.Arra gondoltam,hogy elvégzem gyorstalpalón (6 hónap) a pincér és felszolgálói szakmát.Persze ezalatt gyakorlaton is leszek.
Mivel angolul beszélek,így mikor megvan a papírom kimenni egy 2-3 évre ameddig rendeződnek az anyagi dolgaim. Én arra lennék kíváncsi,hogy szerintetek megérné egy teljesen új szakmát elsajátítani és ezzel elmenni itthonról?
Kérem,komoly válaszok jöjjenek! (És a másik meg aki rossz indulatból ír az inkább ne is írjon!)
Köszönöm :)
Magyarország minden szempontból egy rakás fos, minden haldoklik. :(( És ezt csak mostanában értettem meg és fogadtam el, látva, hogy TÉNYLEG nem lehet itt mihez kezdeni. Akkor lesz belőled valaki, ha
- pénzesek mondjuk a szüleid
- kics.szett nagy mázlid van
- iszonyú jó vagy olyasmiben, ami hasznos
Ez a három így együtt. Mert ha valamelyik nincs meg, akkor vagy olyan irányba megy valaki, ami
- jól keres, de utálja
- nem keres vele szinte semmit, pedig imádja
- keres vele valamit, de az emberek nagy része lenézi, mint egy leprást (pl műkörmösök, fodrászok)
És akkor a gazdasági és informatikai dolgok beteltek, az iparnak nincs elég mérnöke, az orvosok menekülnek, erőltetik a természetismereti tantárgyakat, de haszna nincs, jogászból és pszichológusból annyi van, mint égen a csillag, a pedagógusok felhígultak, külföldre nem mehetsz a röghöz kötöttség és/vagy anyagi és/vagy tapasztalatlansági okokból, itthon pedig senkinek sem kellesz, és még folytathatnánk a sort. Ami a legszörnyűbb, hogy ha ezek mellett a szarságok mellett látnék valamit, ami ellensúlyoz... De nem.
Ha tehetném, repülnék innen, és vissza sem néznék erre a lepratelepre, amit a Magyarország szó jelent számomra, és nagyon szar érzés ilyeneket mondani a helyre, amit hazámnak kéne tekintenem. De egyszerűen képtelenség itt normális életszínvonalat fenntartani anélkül, hogy a pénztárcád vagy a lelki békéd ne bánná.
Úgyhogy én azt mondom, hogy tanuld ki a pincérkedést, és menj. Ki tudja, talán a kinti meló és élet mellett egy nap összefutsz valakivel a munkahelyeden, aki építésztechnikusokat keres. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!