Kozmetikus vagy (gyógy) masszőr? Esetleg más ötlet?
Mindjárt vége az érettséginek, de én még mindig nem tudtam eldönteni, hogy hova tovább.
Kozmetikus szakma: úgy érzem tetszene,mindig is érdekelt (bár a kémiától félek), viszont elég költséges, mire minden eszközt beszerzek, ráadásul ha megvan a felszerelésem,kijárom a sulit, utána valószínűleg alkalmazott nem lehetnék, hanem egyéni vállalkozó/bt stb, ami megint nagyon költséges,(adók,hely bérlése,könyvelő díja..)
Masszőr: Kevesebb cucc kell hozzá, így anyagilag jobban jönnék ki, a fizetés sem lenne rossz(tudom, hogy idő, míg kialakul a vendégkör), viszont ehhez a szakmához erő is kell rendesen, és annyira nem érdekel, mint a kozmetika. Viszont, ha esetleg külföldre kikerülnék, ezzel úgy érzem könnyebb lenne elhelyezkednem(ehhez kevesebb nyelvtudás szükséges)
Segítenél?
Gondolkodtam valamilyen titkárnős képzésen is..Annyira nehéz eldönteni, még magam sem tudom, hogy mit akarok. Ráadásul mind a kettő elég divatszakma most, és félek az elhelyezkedéstől is, viszont nincs jobb ötletem, hogy mi is legyek, aminek jövője is van Magyarországon:/
Szerintem gyógymasszőri. Azt maszekban is lehet csinálni, ha van egy masszázságyad. Egyik ismim így szerez magának egyetem mellett egy kis pénzt. Hetente 6-7 embert lemasszíroz 2000-,/félóra.
Mondjuk ő fiú, és eléggé erős kezei vannak, de hát lányként is meg lehet erősödni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!