Mit kell tanulni ahoz hogy valakiből nagykövet, diplomata, stb. lehessen?
-nemzetközi kapcsolatok
-nemzetközi tanulmányok
szakokat nézegesd.
esetleg nemzetközi jog
és mindenképp 3-5 nyelvvizsga
Minel tobb nyelv magas szintu ismerete az alap. Emellett nem tudok neked olyan szakot mondani, hogy na, azzal diplomata leszel. A nagykovetrol meg ne is beszeljunk, hisz az egy nagyon szuk, benfentes korbol kerul ki, ha nem allsz kozelebbi kapcsolatban nagykovetekkel es diplomatakkal, eselytelen.
A diplomatanak jogi, gazdasagi, szociologiai ismeretekkel egyarant rendelkeznie kell. Tehat ha nem sajnalsz idot es penzt, akkor jog, nemzetkozi gazdalkodas, szociologia szakokat vegezd el, es akkor lesz jo allasod, de meg igy sem fix, hogy olyan, amirol most almodozol.
Miota EU-tagok vagyunk, a diplomatak jelentosege annyira lecsokkent, hogy szerintem kar erre gyurni.
Egyebkent megertelek, en is diplomata akartam lenni, meg szerintem ilyenkor mindenki, utazas, penz, magas pozicio..kinek ne tetszene?
En vegul tolmacs, fordito, idegenvezeto, nyelvtanar lettem, sokat utazgattam, de mar letelepedtem (kulfoldon). Ezen is gondolkozz el. Nyelvszakot vegeztem (kettot).
Kedves Válaszoló:
A válasz írója 55%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-07-14 09:51
Ha véletlenül meglátnád ezt a beírást, küldenél kérlek egy mailt a wica93 kukac gmail pont com címre? lenne kérdésem, csak nem tudok Neked mailt írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!