Hogyan tudnék 50 pontot összegyűjteni még az érettségi pontjaimhoz?

Figyelt kérdés
Nagyon lehetetlen? Idén nem tanulok tovább, de eszembe jutott, hogy nem kéne kidobnom még egy évet, szóval újraérettségizhetnék és letehetnék egy nyelvvizsgát. Most munkám van, de nem fizet eleget ahhoz, hogy elfeledkezzek az egyetemről. Szóval mennyit ér egy nyelvvizsga, és hogyan kellene érettségiznek, hogy kijöjjön +50 pont?
2012. júl. 11. 14:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha valamelyik tárgyból csinálsz emelt szintű érettségit (amennyiben az a tárgy az adott szakhoz szükséges) az pontosan 50 plusszpontot jelent. Egy középfokú nyelvvizsga 28, míg egy felsőfokú pedig 40 pontot jelent (két középfokú ugyancsak 40 pontot). További pluszpontokat lehet összegyűjteni különböző versenyeredmények alapján, szociális helyzet stb.
2012. júl. 11. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ne érettségizz újra, ha már egy jó vagy közepes eredményt sikerült elérned. Rengeteget felejtesz még addig és újra mindent átnézni, megtanulgatni... Inkább menj rá a nyelvvizsgákra. Hosszútávon is sokkal hasznosabb, pl. munkahelyen, ahol nagyon fontos lehet majd, hogy hány nyelven is tudsz és milyen szinten. Az érettségi eredményeid meg senkit nem fognak érdekelni később. Vagy ha nagyon érettségizni akarsz, akkor tegyél emeltet valamelyikből.

Nyelvtudásért max. 40 pontot kaphatsz többletpontként. 40 pont a felsőfokú nyelvvizsga.

2012. júl. 11. 14:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most látom, hogy vidéken alacsonyabbak a ponthatárok, remélem, ez jövőre sem fog változni. Köszönöm a válaszokat. Nem akarok annyira érettségizni, tavaly érettségiztem, azóta már kuka vagyok ilyen téren, kiszóródtak a nem használt dolgok a fejemből...:) De nagyon vágyom az egyetemi életre, jól elcsesztem, hogy idén nem jelentkeztem...
2012. júl. 11. 14:28
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is inkább a nyelvvizsgá(ka)t ajánlanám elsősorban, de ez függ attól is, milyne eredménnyel zártad az érettségidet. Ha teszem azt van 1-2 tárgy, amiből kevesebb pontod lett, azokból simán újravizsgáznék, mert valószínűleg tudnék belőle jobbat.
2012. júl. 11. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!