Szerintetek érdemes sorrendet módosítani, vagy mindegy?
Idén felvételizek (másodszorra, az előző egyetemet befejeztem).
Sorrendben a jelentkezéseim:
1. ELTE-TTK Földtudomány
2. ELTE-TTK Környezettan
3. DE-TTK Földtudományi
Az első megjelölt helyre tuti nem lesz elég pontom, így biztos, hogy nem vesznek fel. Második helyre biztos, hogy felvesznek, a harmadik pedig mellékes, csak azért adtam meg, mert 3-at kellett megjelölni.
Tehát a kérdés: érdemes-e környezettant első helyes jelentkezéssé módosítani, vagy hagyjam bent Földtudományit az első helyen, holott oda biztos nem vesznek fel?
Akkor ha nem módosítok, nem fordulhat elő az, hogy környezettanra első helyen felvettek volna, de mivel második helyes jelentkezés, ezért már nem férek be? (Mert túl sok első helyes jelentkező volt?)
Csak mert felvi-n is megkülönböztetik az első- és az egyéb helyes jelentkezőket.
Több, mint valószínű, hogy nem fogok módosítani.
Környezettant nem fogom megbánni, bár sok helyen ezt olvasom, sok embertől ezt hallom. Több ismerősöm is van, aki oda jár, illetve aki már lediplomázott. Alaposan utána érdeklődtem a szaknak, ismerőseim megerősítették elképzeléseimet. Nyilván nem kettesekkel és hármasokkal kell végiglavírozni a 3 évet. Érdemes valamelyik szakirányra bejutni a környezetkutató és környezettan tanár kivételével, mivel oda a 140 hallgatóból 100-at küldenek évente. A többiek geológus, geográfus, meteorológus szakirányok valamelyikén folytatják tanulmányaikat. Nekem is az utóbbi 3 közül az egyik a cél. Bsc után pedig szakiránynak megfelelő Msc.
Csak azért írtam le terveimet, mert ha esetleg valaki idetéved, lássa, hogy környezettanon van más lehetőség is, mint a tucatszámra képzett, (főként) gyengébben teljesítő hallgatók szakosodásával előállított környezetkutató-hadsereg. Félreértés ne essék; nem általánosítok, környezetkutató szakirányon is vannak jól teljesítő hallgatók, ők el is tudnak helyezkedni a diploma után.
De aki éppen, hogy csak átcsúszik a vizsgákon, az ne várjon túl sokat a diplomájától. De persze ez majdnem minden szakra igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!