Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Humánökológia szak, érdemes...

Humánökológia szak, érdemes tanulni? Mit lehet vele csinálni?

Figyelt kérdés
[link]

2012. jún. 27. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
A humánökológiát korábban munkaerő-gazdálkodásnak hívták. Csak ma már egy kicsit cifrázzuk. Lehetsz vele nagy cégnél személyzetis, munkaügyis, másutt fejvadász, személyzeti tanácsadó. Biztos, hogy még nagyon sok lehetőség van, de hirtelen ezek jutottak eszedbe. Feltételezem, ezek alapján képet tudsz alkotni arról, mi is ez tulajdonképpen.
2012. jún. 27. 14:22
 2/5 A kérdező kommentje:

Az nem inkább a HR, humánerőforrás?

Itt biológiai, ökológiai képzés is van, emiatt talán inkább a környezetvédelem, fenntartható településfejlesztés felé lehetne mozdulni.

Egy munkaügyisnek nem igazán kell pl. evolúcióbiológiát tanulnia, meg az MA képzéshez elfogadott BA szakok között vannak pl. mérnöki szakok, közgazdaságtan, biológia.

2012. jún. 27. 14:32
 3/5 anonim válasza:

Humánökológia = tulajdonképpen településszociológia

Jövőre oda szeretnék majd menni, de nekem van munkahely, ahol szerepel, mint elfogadott mesterdiploma. Az összes lehetőség közül ez a legjobb.

Ha van kapcsolatod elhelyezkedni, akkor elég jó. Ha érdekel a terület, akkor is jó - találhatsz vele pár helyet ahova beléphetsz és dolgozhatsz benne.

Ha csak egy jól fizető álláshoz akarsz végzettséget, akkor nem ez a legjobb.

Nagyjából a szociológus egyik szakosodott formája, tehát alapvetően kutatási feladatokra, településekkel kapcsolatos ügyek szakértőjének képeznek ki.

2012. júl. 28. 03:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, az ötéves képzésben a szakirány neve még településtudomány és humánökölógia volt ami településes, környezetvédelmes és bioszos órákat is takart.

Már elvégeztem ezt a szakot (de inkább nem így tettem fel a kérdést, mert akkor csak a pampogók jöttek volna hogy hülye büfészakos), nekem a diplomámba még szociológia van írva, ez csak betétlap.

Én ezzel a szakkal semmit sem tudtam kezdeni, kapcsolatom sincs, aki állást talált volna nekem.

Egyébként szerintem előnyben lennék azzal, ha a papíromra nem szociológia humánökológia szakiránnyal, hanem csak simán humánökológia lenne írva, egy ökológust egy HR-es talán nem dob ki első körben, mint valami hülye cociológus bölcsészt, pedig ugyanaz van mögötte.

2012. júl. 29. 18:26
 5/5 anonim válasza:

Igazad van.

Sajnos az ismeretség sokat számít.

Nem tudom minek képeznek HR-eseket, ha nem képesek eldönteni mi van az egyes képzettségek mögött.

2012. júl. 30. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!