Humánökológia szak, érdemes tanulni? Mit lehet vele csinálni?
Az nem inkább a HR, humánerőforrás?
Itt biológiai, ökológiai képzés is van, emiatt talán inkább a környezetvédelem, fenntartható településfejlesztés felé lehetne mozdulni.
Egy munkaügyisnek nem igazán kell pl. evolúcióbiológiát tanulnia, meg az MA képzéshez elfogadott BA szakok között vannak pl. mérnöki szakok, közgazdaságtan, biológia.
Humánökológia = tulajdonképpen településszociológia
Jövőre oda szeretnék majd menni, de nekem van munkahely, ahol szerepel, mint elfogadott mesterdiploma. Az összes lehetőség közül ez a legjobb.
Ha van kapcsolatod elhelyezkedni, akkor elég jó. Ha érdekel a terület, akkor is jó - találhatsz vele pár helyet ahova beléphetsz és dolgozhatsz benne.
Ha csak egy jól fizető álláshoz akarsz végzettséget, akkor nem ez a legjobb.
Nagyjából a szociológus egyik szakosodott formája, tehát alapvetően kutatási feladatokra, településekkel kapcsolatos ügyek szakértőjének képeznek ki.
Igen, az ötéves képzésben a szakirány neve még településtudomány és humánökölógia volt ami településes, környezetvédelmes és bioszos órákat is takart.
Már elvégeztem ezt a szakot (de inkább nem így tettem fel a kérdést, mert akkor csak a pampogók jöttek volna hogy hülye büfészakos), nekem a diplomámba még szociológia van írva, ez csak betétlap.
Én ezzel a szakkal semmit sem tudtam kezdeni, kapcsolatom sincs, aki állást talált volna nekem.
Egyébként szerintem előnyben lennék azzal, ha a papíromra nem szociológia humánökológia szakiránnyal, hanem csak simán humánökológia lenne írva, egy ökológust egy HR-es talán nem dob ki első körben, mint valami hülye cociológus bölcsészt, pedig ugyanaz van mögötte.
Igazad van.
Sajnos az ismeretség sokat számít.
Nem tudom minek képeznek HR-eseket, ha nem képesek eldönteni mi van az egyes képzettségek mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!