Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti elmennétek 21 évesen...

Ti elmennétek 21 évesen nappali tagozatos főiskolába?

Figyelt kérdés

Ősszel leszek 22, és ha belegondolok,hogy csak 26 éves koromban fogok először munkába állni...

Ráadásul már így is alig tudnak eltartani, a tandíjamat a nagyapám akarja kifizetni(mert államilag támogatottra nem hiszem,hogy felvennének, meg nem akarok röghöz kötött lenni), viszont az egyéb költségeket nem tudom,hogy ki fizetné ki nekem, így is alig van pénzünk. Így szóba jöhet a levelező is, de mindig arra gondolok,hogy lehet,hogy valami nagyon jó dolgot hagyok ki, ha nem megyek el nappalira(pl. barátkozási lehetőséget, élményeket), viszont másfelől meg tudom,hogy sehogy sem tudnám kifizetni + ha elvégezném akkor a 0-ról kezdeném az életet, pénz és munkatapasztalat nélkül.

Mi a véleményetek?

2012. jún. 28. 13:52
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Igen, tanácstalan vagyok,hogy mégis mit kezdjek magammal. Szeretnék továbbtanulni, de nem tudom,hogy milyen szakot válasszak, nem látok bele,hogy milyen szakon pontosan mit tanítanak, nyilván ez ott dőlne el,hogy tetszik-e vagy sem. Sokan mondják,hogy ha nincs egy konkrét elképzelésem,hogy mit akarok tanulni akkor ne tanuljak tovább, de már 2 évet kihagytam és nem tudom,hogy a mai világban megtehetem-e,hogy nem megyek főiskolára. Okj-s képzések közül sincs olyan ami annyira érdekelne. Szerintem jobban járok ha elvégzek egy főiskolát, mintha nem. Aztán lehet,hogy tévedek, én így gondolom.

Nem jelöltem meg semmit februárban, viszont augusztusban pótfelvételi.

2012. jún. 28. 15:43
 12/27 anonim ***** válasza:

Ha nem vagytok jó anyagi körülmények között, akkor én nem mennék nappalira, max diákhitellel. Nagyon durva ilyen összegeket szülők/nagyszülők nyakába varrni, én nem tudnám, persze ez a te döntésed!

Egyébként nálunk pl mindenki 20-21 évesen kezdett szinte. A 18-9 évesek voltak jóval kevesebben, illetve az ennél idősebbek. Szinte mindenki elvégzett egy technikusit, vagy nyelvi gimiből jött, így alapból csúszott a fősulival.

2012. jún. 28. 16:10
 13/27 anonim ***** válasza:

Hány pontot viszel tovább? Biztos, hogy nem tudnál bejutni egy állami szakra?

Milyen pálya érdekel egyébként?

2012. jún. 28. 16:53
 14/27 A kérdező kommentje:
kb. 396 pontom van, ha jól emlékszem, már régen számoltam ki.
2012. jún. 28. 16:58
 15/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mi érdekel.
2012. jún. 28. 16:59
 16/27 anonim ***** válasza:

Hát akkor nem tudom.. azt írtad, hogy már így is alig tudnak eltartani. A lelkiismereteden múlik.

De azt nem értem, hogy ez alatt a 2 év alatt amíg otthon voltál nem élted ki magad? Akik suli után halasztanák általában sokat buliznak és sodródnak csak az árral.

Ha nappali szak mellett dolgozol az pedig elég durva lesz.. Nem félsz hogy túl vállalod magad?

2012. jún. 28. 20:18
 17/27 HorJencs ***** válasza:

Ha valóban 396 pontod van, rengeteg főiskola és egyetem kapuja megnyílna előtted állami támogatás mellett! Számold ki újból, és ha tényleg ennyi pontod lenne, gondolkozz el azon, mit csinálnál szívesen az életben, és add be jelentkezésedet valahova állami támogatott szakra, és ha valóban annyira frusztrálna, hogy nem dolgozol a tanulás mellett, akkor jelentkezz levelező szakra!

Én 32 éves vagyok, 3 gyermekes anyuka, és ősztől szándékozom továbbtanulni egyetemen...

Sok sikert!

2012. jún. 28. 21:07
 18/27 A kérdező kommentje:

20:18-as

nappali mellett nem dolgoznék semmiképpen, pont ez a baj,hogy így valaki másnak kellene kifizetnie a költségeimet.

A 2 év alatt, amíg itthon voltam egyáltallán nem éltem ki magamat, bulizni nem járok soha, egy kezemen meg tudom számolni,hogy hányszor voltam 2 év alatt, akkor is sza.rul éreztem magam. Kb. itthon ültam és TV-t néztem, gépeztem..

Szörnyű volt, nem akarok tovább így élni:S

2012. jún. 28. 21:51
 19/27 anonim ***** válasza:

nem is értem hogy fogadhatsz el pénzt. én végigtanultam a középsulit, 430 pontot viszek egyetemre,és mivel megszüntették pénzügyön az összes államilag támogatott szakot, ezért fizethetek félévente 200ezret, DE egy pillanatig nem jutott eszembe,hogy a családomra terheljem az összeget. én már most nyáron dolgozok,és egyetem mellett is próbálok, ha nem jön össze akkor a lehető legkevesebb diákhitelt akarok felvenni.

itt vagyok 19 éves, hálás vagyok a szüleimnek hogy tisztességesen felneveltek, még mindig náluk lakom,fizetik az utaztatásom,az étkezést, a ruhát,mindent. sose fordult meg a fejemben hogy még ekkora összeget rájuk ruházzak,csak mert én nem akarok más szakra menni ahol nem kéne fizetni.

lehet egyetem mellett dolgozni!! és lehet diákhitelt is felvenni! amúgy meg ilyen pontszámmal elég sok vidéki egyetemre be lehet jutni támogatott szakra is (főleg természettudományi).

2012. jún. 29. 19:19
 20/27 A kérdező kommentje:
nem terhelem én senkire, főleg nem a szüleimre. A nagyapám akarja minden áron kifizetni(sok pénze van), mert neki az az álma,hogy fősulira menjek, és amúgy is csak egy félévet fizetne ki. A többit nekem kell. Hülye lennék nem elfogadni.
2012. jún. 29. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!