Késő elkezdeni a biológia szakot? Ráadásul levelezőn?
24 éves vagyok, tulajdonképpen totyogós korom óta állatokkal akartam foglalkozni. Időközben teljesen más pályára vitt az élet, ebben dolgozom ma is. Most azonban azon gondolkodom, mégis visszatérnék az eredeti tervhez, legalább kipróbálni, alkalmas lennék-e rá. Teljes munkaidőben dolgozom napi 8-10 órát, így csak a levelező szak jöhet szóba. Rákerül manapság egyáltalán a diplomára, hogy milyen tagozaton szerezte az ember lánya, illetve beleszámít-e ez az elbírálásba a masterre jelentkezésnél (akár itthon, akár külföldön)?
Első helyre az SZTE-TTK levelezős biosz-szakját gondoltam ki.
Érdemes ebben a korban még elkezdeni egyáltalán? A mastert külföldön szeretném csinálni, mivel olyan terület érdekel, aminek itthon semmilyen létjogosultsága nincs. Jövőre tudnám elkezdeni, 25 évesen, ha a Bsc+MSc-t úgy veszem, hogy minden elsőre sikerül (ami természettudományos szakokra nem igazán jellemző...), akkor is 30 vagyok, mire kijövök az iskolából. El tudok helyezkedni még 30 évesen, vagy akkor már rég késő mikroszkóp mögé ülni?
Bioszból érettségiznem kell tavasszal, mert abból anno nem vizsgáztam. Levelező szakra érdemes megcsinálni az emeltet, vagy elég lesz a közép is (a követelmények között nincs olyan kikötés, hogy emelt vizsga kell)? Úgy láttam, jóval alacsonyabbak a ponthatárok, mint nappalin. Felsőfokú nyelvvizsga 2 van, de abból azthiszem csak az egyiket számítják be a pontokba.
Minden véleményt előre is köszi.
Sosem keso tanulni. Hisz tudod a jo pap holtig tanul. Ne ezert emeszd magad. Inkabb kezdj el keszulodni bioszbol, hogy tudj erettsegizni belole es HAJRA. Minden jot es sok sikert :)
Nem ertem az olyan embereket mint az elottem kommentalot. Ha ennyire zavarnak embereket bizonyos kerdesek, akkor miert irogatnak ossze vissza hulyesegeket?? Ha meg idegesiti eleve, akkor miert nyitja meg a kerdest???
Amugy meg az oldalt hogyan is reklamozzak? Amit mastol nem mertelm megkerdezni itt megteheted:)
nem késő egyáltalán elkezdeni, de jövőre kötelező lesz 1 emelt szintű érettségi a felsőoktatásba való jelentkezéshez.
Koszonom a valaszokat!
Utolag remlik, hogy hallottam ilyen tervezetrol az emelt erettsegivel kapcsolatban, de az oktatasi kaoszban elvesztem sajnos. Alapvetoen igyis-ugyis nekiallok, csupan gondoltam megerdeklodom, felmondjak-e mar holnap...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!