Emelt kémia érettségizők! Ti hogyan készültetek fel az érettségire?
Tizenegyedikes vagyok és eldöntöttem, hogy ősszel megpróbálom az emelt kémia érettségit. Már átvettük a 3 éves anyagot, mert természettudományos tagozatra járok, így emelt óraszámban tanulom a kémiát, valamint kémia faktra is járok, tehát ott is készülünk az érettségire. A tanárom javasolta a versenyeredményeim és tanulmányi eredményem okán és szerinte érdemes megcsinálni, mivel orvosira szeretnék jelentkezni jövőre és oda két emelt kell. Így ha az egyiket letudnám, már csak a biológia lenne emelt szinten. Így eldöntöttem, hogy rászánom a nyarat és sokkal könnyebb 2 és fél hónap alatt felkészülni egy emeltre, mint 2 emeltre meg a többi középre egyszerre. Szerintetek is megéri? Esetleg valaki tett előrehozottan? De aki nem is előrehozottan tett, csak emelten érettségizett kémiából, ti milyen könyvekből készültetek, illetve hogyan? Hogyan osztottátok be? (Azt hozzá kell tennem hogy 3 évig folyamatosan tanultam, dicséretes vagyok, tehát nem kell újratanulnom. :) Csak valamiféle "tantervet" akarok készíteni a nyárra )
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Gratulálok a 84%-hoz! :) A külön tanárnál mit csináltatok? (Mert én megkérdeztem a kémiatanáromat, hogy szerinte szükséges-e külön tanár, és azt mondta, hogy nem, mert órákon meg fakton mindent átvettünk, begyakoroltunk, stb.) Szerinted érdemes külön tanárhoz járni?
Köszönöm szépen!
Értem. Számolások úgy érzem mennek, versenyeken is részt szoktam venni többnyire jó eredményekkel (amin ugye számolások is vannak), de azért lehet megpróbálom a külön tanárt. :)
Köszönöm a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!