Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes manapság továbbtanulni...

MezteLenke kérdése:

Érdemes manapság továbbtanulni? Részletek alább.

Figyelt kérdés

Gimnáziumba járok, még van egy évem az érettségiig. Nem igazán tudom, hogy ebben a szétrontott országban érdemes-e továbbtanulni. Mondjuk egy CNC programozó OKJ-vel el tudok helyezkedni külföldön (német nyelvterületen)? Természetesen itthon lehúznék 1-2-3 évet a szakmában, vagy ha jól fizet, akkor többet is, és aztán külföld. Némettudásomat mellette kamatoztatnám. Vagy álomvilágban élek?

Német középfokú nyelvvizsgám van, folyamatban van a felsőfok is. Persze nem ez számít gondolom elsősorban.

Diploma nélkül is lehet boldogulni, igaz?

Köszi.

2012. máj. 22. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
igen lehet diploma nélkül is boldogulni. Van aki anélkül boldogul.:)
2012. máj. 22. 10:29
 2/5 A kérdező kommentje:

Az kimaradt, hogy ha most elmennék valami egyetemre, akkor ott jópár évet "elpazarolnék", bizonyára költségtérítésesen, és még neki sem álltam CNC-programozó vagy hasonló OKJ-s tanfolyamnak. Biztos lehetne egyetem/főiskola mellett is tanfolyamot végezni, viszont ha elvégzem, akkor lesz pár év, és a megszerzett tudás elszáll... legutolsó évben pedig szerintem eléggé húzós dolgok vannak, akkor meg azért nem jó tanfolyamra járni, akár hétvégés, akár nem.

Marha nagy dilemma... mert mi van, ha megbánom, hogy nem mentem el egyetemre/főiskolára...

Persze vannak alternatíváim, hogy hova tovább... ELTE-germanisztika, de eléggé büfészak-szaga van ennek, aztán RTF... máshoz meg nincs affinitásom.

Hmm...

2012. máj. 22. 10:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Tanuld ki a CNC-t, meg legyél jó németből aztán irány külföld. Ha majd nagyon akarsz diplomát, akkor kint is megcsinálhatod az egyetemet, ha akarod, meg évekkel később is belevághatsz, ha szeretnél, de jelenleg többre mész a CNC-vel, mint egy bölcsész diplomával.
2012. máj. 22. 10:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha külföldön akarsz boldogulni akkor oda használható tudás kell. CNC programozóként is elsősorban az fog számítani hogy mennyire vagy otthon a szakmában, és másodsorban nézik a papírod, mert hiába van csilli-villi papír a birtokodban ha nincs szakmai tapasztalatod hátrányból indulsz.
2012. máj. 22. 10:59
 5/5 anonim válasza:
CNC programozónak hol tanulnál?
2012. máj. 22. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!