Jól kerestem rá a ponthatárra? Mert nekem kevésnek tűnik ami ott van. Részletek lenn
Arra kerestem rá hogy aki 2011 őszétől a Pannon Egyetemen Proginfót akar tanulni, annak hány pont kellett a bejutáshoz állami finanszírozásra(nappalin). én kevésnek látom, szerintem tévedek valamit, mert kb ha a legretardáltabb szinten is írom meg az érettségi tantárgyakat(64%) meg egy angol közép 91%-kal (mert az már megvan előrehozottan) akkor is kijön hogy 370 pont (pluszmínusz valamennyi) holott 298 volt tavaly a keresésem alapján a határ.
pontszámításnál úgy vettem hogy:
-emelt informatika(64%)
-közép matek&magyar&töri(64% egyenként)
-közép angol(91%)
-illetve mivel idéntől számít egy természettudományi tantárgy legutóbbi évvégi jegye, azért fiziát vettem mint 4-essel.
-Többletpontként beírtam 2 középfokú nyelvvizsgát (angol és német) illetve gondolom a kalkulátor az emeltszintű érettségit is pluszként bevette.
Beszúrok ide egy linket az egyetem pontjhatáráról amit elivleg megtaláltam:
Szerintetek jól számoltam?
Számold ki kalkulátorral, az a legegyszerűbb.
hagyd azt a kalkulátort, nagyon egyszerű a pontszámítás módszere. 2 módszer van, a rendszer neked automatikusan azt választja, ami a legjobb. ugye minden szakhoz meg van jelölve két tárgy. a prog infónál nálad a matek és az informatika lesz ez. tehát a két módszer:
1. DUPLÁZÁS: (matek + info) * 2 + emelt szint + nyelvvizsga = (64 + 64 ) * 2 + 50 + 28 = 334 pont
2. ÉRETTSÉGI + TANULMÁNYI: (matek + info) + tanulmány pontszám (ez kicsit bonyolult) + emelt szint + nyelvviszga = ehhez tudnom kéne az utolsó két középsulis éved jegyeit, de kb ugyanennyi lenne, maximum 20-30 pont különbség.
1. 2 érettségi tárgy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!