Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom, hogy mi legyek?...

Nem tudom, hogy mi legyek? (lent bővebben)

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok (most megyek7.-ik be)

pontosabban most mennék hetedikbe,d eén átmegyek a gimnáziumba.2 év múlva kell szakot választanom.Anyuval úgy beszéltük meg,hogy angol szakra megyek ez jó is,mert szeretmaz angolt és külfönldön is szeretek "beszélgetni".

Na de a lényeg nem tudom mi legyek?Tudom van időm,de én már kiszeretnék egy célt tűzni magam elé-->biztos sokatoknak felmerült,hogy hova sietek.

Anyuval sokat beszéltünk mi legyek:

ovi nagycsoportból egészen 4.-ik osztályos koromig ÜGYVÉD akartam lenni.

Anyu mondta,hogy elmehetnég ilyen buli szervezőnek ,mert nagyon jó meglepeés bulikat tudok csinálni-->ez tetszik,de tudom,hogy megunnámfél év után

Meg most megyek el porfóliot csináltatni egy modell táborba,mert megkértek mert szép hisszú lábaim vannak és szép az arcom a fotozáshoz vagy valami ilyesmit mondtak-->a moddelkedés is jó lenne kb 24-26 éves koromig

Sokáig érdekelt a divattervezés is ,mert szeretek táskákat meg esküvői meg alkalmi meg utcai ruhákat tervezni rajzolni és esetleg kicsibe megcsinálni-->de félek,hogy 1 év után már nem lenne fantáziám hozzá

Az állatokat is nagyon szeretem,de állatorvos nem tudnék lenni.

Ja meg még anya azt is mondta ,hogy mennyek el valami internetes embernek,mert szeretk honlapokat szerkeszteni meg a géphez is van érzékem(ez elég hülyén hangzik na mindegy).Az osztályból is csak én lettem infoból kitünő.

Ti mit tudtok nekem mondani mit tanácsos a mai világba kezdeni?(Ja és nincs kizárva,hogy kiköltözzek külföldre)

Esetleg mondhatnátok Ti is munkákat egyépként sorgalmas vagyok vagyis nem adok fel mindent olyan gyorsan és kitartok a vélemyénem melett ha ugy gondolom igazam van.

Ja és bocsi a helyesírási hibákért csak közbe bent van a kutyám és őt nézztem és még nem nagyon tudok ugy írni,hogy máshova koncentrálok.

2009. jún. 26. 13:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

Hát az a baj,hogy még a macska/kutya k@kitól is hányni tudok szóval ebből is kiindulva nem bírnám.

A moddelkedést biztos nem vállalám munkámnak lesz egy autóbalesetem vagy valam imondjuk 20-22 évesen akor mit kezdek az életemmel?Megyek kisboltba.Már bocsánat aki kisboltba dolgozik,de szerintem nekteks se a kaszás raktáros volt az álmotok. :/ azért szeretnék sikeres lenni az életben tudom,hogy ezért tenni is kell valamit,de azért is lenne jó már most szakmákat össze gyűjteni,hogy utána tudjak nézni mennyi van belőlök mo--on külfüldön meg,hogy mire számítsak.Nem szeretek előre tervezni azért nem is most szeretném konkrétan eldönteni,hogy Én most ügyvéd leszek csak,hogy nagyából megtaláljam az érdeklődési körömet és azokból a tantárgyakból éppen jobban gyúrjak rá meg ilyenek.Lehet,hogy most dilisnek találtok,de én ilyen vagyok anya mondta,hogy haggyam a feébe ezt a témát majd 4 év múlva hozzam fel,de én nem szeretnék éppen 4 év múlva azt hallani magamtól,hogy - Jesszusom már itt tartok és fogalmam sinc smit kezdjek az életemmel :)

2009. jún. 26. 14:41
 12/18 anonim ***** válasza:
Az irasaid alapjan: nyelvek, tori, magyar, azaz human targyak - ezekre gyurj ra, ezekre figyelj nagyon oda, mert szerintem kesobb olyan helyet fogsz valasztani, amihez ez kell.
2009. jún. 26. 15:23
 13/18 anonim ***** válasza:

Szerintem most élvezd ki a nyarat, egy, másfél év múlva pedig ráérsz ezen gondolkozni. Addigra lehet teljesen megfogsz változni, más fog érdekelni, kiderül mit szeretnél csak hobby szinten, lehet megszeretsz egy olyan dolgot, amiről most nem is gondolnád.

Persze, elhiszem, hogy kell valami cél, de ez egyelőre ne egy kiválasztott munka legyen, hanem, hogy mindenből a lehető legjobb jegyed legyen, még okosabb legyél, hogy majd legyen belőled valaki.

Amikor én hetedikbe mentem, emlékszem, építész-mérnök akartam lenni mindenáron, aztán kereskedelmi gimibe mentem, most biosz tagozatos suliban fogok végezni. Szóval, én is annyitt gondolkoztam és variáltam, hogy mérnök helyett végül pszichológus leszek.(remélem)

És hidd el, mire oda kerülsz, már tudni fogod mit kell tenned, nem lesz benned az érzés, hogy úristen hovamenjek? De ehhez tanulnod kell!

2009. jún. 26. 16:30
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Jó,hogy most ebben a kérdésben aranyos emberek voltak itt és nem ilyen bunkók akik csak osztani meg piszkálni tudnak .

2009. jún. 26. 16:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Tényleg sok időd van még dönteni :) Mikor én voltam annyi, mint most Te, én is jogi pályára vágytam. Aztán teltek az évek és jött mindenféle elképzelés: pszichológus, közgazdász, rendőr, pszichiáter, stb. Végül a jelentkezési lapomra mégis a jogász szakot írtam. Ennek már 3 éve, és nem bántam meg :)

Nem kell feltétlenül ügyvédi pályán gondolkoznod; jogi dilpomával a zsebedben rengeteg munkakörre pályázhatsz eredményesen: bíró, ügyész, közjegyző, hogy csak a legismertebbeket említsem.

Kívánok Neked sok sikert ahhoz, hogy a következő öt év eltelte után a számodra legmegfelelőbb szakot tudd választani! :)

2009. jún. 26. 21:48
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi,Kedves utólsó :)
2009. jún. 27. 09:31
 17/18 anonim válasza:

elolvastam amit írtál,de a kommenteket már nem,úgyhogy bocs mindenkitől ha ugyanazt írom.ha nincs kizárva hogy elutazz külföldre és jól beszélsz angolul,akkor menj londonba idegenvezetőnek.:Daz nagyon jó munka,én biztos odamennék ha jó lennék angolból.én is 13 vagyok és 8-ba mék majd most.nekem nemsok esélyem van egy jó iskolába hisz az évvégim most 7-be 3-mas átlag lett.így találd ki hogy milyen munkát választanál:

1.végy egy papírt és írd le egymás alá azokat amiket szeretsz.

pl.:-könyvek

-állatok

-informatika

2.írd melléjük hogy milyen szakmák vannak evvel kapcsolatban

pl.:-könyvek(szerkesztő,író)

-állatok(állatorvos,állatvédő)

-informatika(számítógépszerelő,stb)

3.Húzd ki amihez nemsok tehetséged van.

4.Nézz utána interneten a megmaradtakból hogy mit kell tudni hozzá,és húzd ki ismét amihez nincs tehetséged vagy épp kedved.

5.Mondjuk az 5-ből maradt ezek után 3... akkor írd mellé hogy kb mennyi ideig lenne kedved.És amihez a legtöbbet írtad ahhoz tanulj.Ha megunod azt a szakmát,akkor ott a ,,2. helyezett munka".

Remélem tudtam segíteni.

2009. jún. 28. 11:58
 18/18 A kérdező kommentje:
Utolsó ez jó ötlet köszi hát igen ezzel segítettél :)
2009. jún. 28. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!