Nem tudom, hogy mi legyek? (lent bővebben)
13 éves lány vagyok (most megyek7.-ik be)
pontosabban most mennék hetedikbe,d eén átmegyek a gimnáziumba.2 év múlva kell szakot választanom.Anyuval úgy beszéltük meg,hogy angol szakra megyek ez jó is,mert szeretmaz angolt és külfönldön is szeretek "beszélgetni".
Na de a lényeg nem tudom mi legyek?Tudom van időm,de én már kiszeretnék egy célt tűzni magam elé-->biztos sokatoknak felmerült,hogy hova sietek.
Anyuval sokat beszéltünk mi legyek:
ovi nagycsoportból egészen 4.-ik osztályos koromig ÜGYVÉD akartam lenni.
Anyu mondta,hogy elmehetnég ilyen buli szervezőnek ,mert nagyon jó meglepeés bulikat tudok csinálni-->ez tetszik,de tudom,hogy megunnámfél év után
Meg most megyek el porfóliot csináltatni egy modell táborba,mert megkértek mert szép hisszú lábaim vannak és szép az arcom a fotozáshoz vagy valami ilyesmit mondtak-->a moddelkedés is jó lenne kb 24-26 éves koromig
Sokáig érdekelt a divattervezés is ,mert szeretek táskákat meg esküvői meg alkalmi meg utcai ruhákat tervezni rajzolni és esetleg kicsibe megcsinálni-->de félek,hogy 1 év után már nem lenne fantáziám hozzá
Az állatokat is nagyon szeretem,de állatorvos nem tudnék lenni.
Ja meg még anya azt is mondta ,hogy mennyek el valami internetes embernek,mert szeretk honlapokat szerkeszteni meg a géphez is van érzékem(ez elég hülyén hangzik na mindegy).Az osztályból is csak én lettem infoból kitünő.
Ti mit tudtok nekem mondani mit tanácsos a mai világba kezdeni?(Ja és nincs kizárva,hogy kiköltözzek külföldre)
Esetleg mondhatnátok Ti is munkákat egyépként sorgalmas vagyok vagyis nem adok fel mindent olyan gyorsan és kitartok a vélemyénem melett ha ugy gondolom igazam van.
Ja és bocsi a helyesírási hibákért csak közbe bent van a kutyám és őt nézztem és még nem nagyon tudok ugy írni,hogy máshova koncentrálok.
Az én javaslatom: angol és ha tudsz, akkor még egy nyelv.
Szerintem az informatika és a modellkedés/divattervezés a tuti ezek közül, tekintetbe véve, hogy a külföldben is gondolkozol. Ezért is javasolt a még egy nyelv. Egy nyelv kevés lesz ma már. (Francia, spanyol a tuti nyerő. divat esetén az olasz még esetleg)
Most modellkedj, tanulj és tanulj nyelvet is. 2 év múlva meglátod. Mindent máshogy fogsz látni 2 év múlva...
Ha szép vagy,az jó.Lehetnél modell is,de a szépség sajna múlandó,és hát a kereslet mindíg a fiatalok iránt van.
Én mondjuk 14 vagyok(két napja XD) és már évek óta orvos szeretnék lenni.jelenleg csak elsősegély nyújtó vagyok,de szépen lépkedek a szamárlétrán :):)
Angolból 1 év múlva leteszem az alapfokút utána minimum a középfokút
Most keztdem spanyolt tanulni :)
De még egy nyelvet szeretnék de előszőr legyen meg ez a kettő.Meg most a franciát kell tanulnom,de csak az alap szavakat,mert megyünk párizsba most 2 hét múlva :)
Már írtám,hogy a gimi megvan,már felvettek jövőre már a gimibe fogok járni és 2 év múlva abba a gimibe fogok járni csak akor már szakott kell választanom :)
És köszi a válaszokat.
13:49-es és most töltöttem a 13-mat :) pár napja
Hát szerintem nem vagyok szép,csúnya se de szép se,de már 2× kértek fel moddelnek és most anya azt mondta a 2.-modell sulinak,hogy írjanak fel megyek két napos táborba és ott csinálnak portfoliót rólam anya azt mondta sose lehet tudni majd egyszer lehet hasznát veszem :)
Neked is köszi a választ.
Gimiben szakot választani? Ezt nem értem, úgy tudom ott általános tanterv van vagy eseteleg egy két fakultációt felveszel. Pont ezért gimnázium. Ahol szakot kell választani az szakközépiskola.
Szerintem azért jobb a gimnázium mert ennyi idősen nem lehet eldönteni még hogy mi érdekel a legjobban, kell még hozzá pár év. És ott minden tárgyat egyformán tanulnál. Én anno közgazdasági szakközépbe jártam, így a természettudományos tárgyakat csak 2 évig tanultam utána már csak gazdasági tárgyakat. Így ez már alapból befolyásolta a pályaválasztásomat. Közgazdász szakot végeztem egyetemen. Fél éve dolgozom és néha úgy érzem pályát tévesztettem.
3 szak közül lehet választani:
dráma
angol
biosz és társai :)
és van egy ilyen 6-osztályos osztály ahová átmehetnek a jobb tanulók és nem kell majd felvételizni szóval nekem még 2 évet kéne járnom álltalánosba,de én átmegyek gimibe ahol 2 évig járok utána meg szakot választok (angol szakot) és még 4 évig oda járok magyarul és 6 évet jártam általánosba és 6 évet fogok járni gimibe :)
Így elég bonyolult leírni/elmagyarázni de egyépként egyszerű mint egyszer-egy :)
Okos vagy, és szorgalmas. A szépségipart hagyd azokra, akik buták. Örülj, hogy ennyire szép vagy, most még modelkedj is, de ne legyen az az álmod, hogy model vagy divattervező legyél.
Gondolom inkább reál beállítottságú vagy.
Szerintem gondolkodj el az ügyvédi pályán, állatorvosin(lehet most úgy látod, hogy nem birnád, de érdemes elgondolkodni). Lehetsz bíró, tolmács, nyelvtanár(akár külföldön is, pl. kimész nagy-brittanniába spanyol nyelvtanárnak), közgazdász, informatikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!