Nagyon elegem van, mi legyek az alábbiak alapján?
Figyelt kérdés
Hetedikes lány vagyok, eddig kitűnő, egyáltalán nincs önbizalmam, szóval nálam mindig a negatív, a negatív, a negatív, és ez így van a jövőbeli pályaválasztásommal is. Gyakorlatilag csak magolok, nem értek semmit amikor tanulok, nem tudom másként csinálni. Szorgalmas vagyok és ennyi. Ezért nekem azt ajánlották, hogy olyan szakmát választjak, ahova az előtte lévő suliban magolni kell, száraz szöveget tanulni. Eddig rendben van. Gondolkodtam a jogi szakmáról, ahol majd logika nem kell, erre pedig a nekem most következő 4 évnek gimit ajánlották, de ez azzal ütközik, (hogy majd ha odajutok) ügyvédnek beszélni kell, (úgymond) azt pedig nem tudok. Úgy érzem nem értek semmihez, egyszerűen semmihez. Mit tegyek, talán valami tanárnőnek... Igaz van még egy évem, a nyolcadik, de na...2012. máj. 5. 16:38
1/3 anonim válasza:
Ha nem lenne semmi sütnivalód, nem tudnál kitűnő lenni, akármennyit magolsz is. Én gimnáziumot javaslok, az segít felkészíteni egyetemre. De ha úgy döntesz, szakmát is tanulhatsz érettségi után. De ezek még nagyon messze vannak. Most inkább bírd ki ezt az egy hónapot, aztán élvezd a szünidőt! Pihenés után valószínűleg nem leszel ilyen negatív.
2/3 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel!
Másrészt a tanárnőnek mit gondolsz nem kell a gyerekek előtt beszélni?
Ahogy olvastam, hogy te csak magolsz, csak magolsz, ... nekem is rögtön az ugrott be, hogy tökéletes jogász lesz belőled. Ott ugyanis csak nagyon keveset kell beszélni, de szóról-szóra pontosan tudni kell elmondani az adott §-t. És erre biztosan képes leszel!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. máj. 5. 16:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!