Menyjek egyetemre?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok, kezdő designer. Városszinten elismert vagyok, jópár rendezvény szóróanyagát én készítem el, tehát több lábbam állok a földön. Jön az érettségi, sajnos nálunk itt Romániában nagyon szar a rendszer, nem tudom biztosan halottatok róla, hogy bekameráznak mindent meg a tananyagon is nehezítettek, egyes tanárok is azt mondják, hogy lehetetlen, hát statisztika szerint a próbaérettségin 500 diákból 6 ment át, hasonló körülmények között. Szóval szívás lesz az idei érettségi, de ha sikerült bejutok bárhová, menyjek tovább tanulni? Egyesek szerint ez a designer szakma olyan h te is megállsz a lábadon, nem kell föltétlen papír, tudás kell... Mit tegyek? Baj ha papír van a kezemben? Mondjuk olyanról is sokat tudok, hogy van 5 diplomája és nemtud kezdeni semmit, de a papír világát éljük, nem vesznek sehová fel érettségi nélkül, márpedig az érettségi első nekifutársa bukta lesz számomra...

2012. máj. 1. 18:43
 1/3 anonim válasza:
Azért ez az 500-ból 6 kicsit valószínűtlenül hangzik. Egyébként szerintem fontos, hogy elvégezd az egyetemet, de nem a papír miatt, hanem, hogy szélesebb legyen a látóköröd és nagyobb legyen a szakmai tudásod. Az iskola mellett dolgozhatsz is és így talán könnyebben jutsz felfelé, mintha megragadsz egy 8általánot végzett szintjén...
2012. máj. 1. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:
53%
Ha valaki a "Menjek" szót menyjek.ként írja,és ha valakinek ennyire pocsék a helyesírása,rossz a fogalmazása az szerintem nem érett meg az egyetemre.
2012. máj. 1. 18:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

nem tudom h melyik egyetemre akarsz menni, de itt Magyarországon a designer szaknál egyáltalán nem számít a tanulmányi és az érettségi pont.

2 alkalmassági van, ami 100-100 pont, ezt megszorozzák, ebből jöhet össze 400 pont és jönnek a pluszpontok. (nyelvvizsga stb..).

de ha nem Magyarországra gondoltál akk nem szóltam, többi országot nem tudom h h mennek ezek a dolgok.

2012. máj. 1. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!