Mennyire nehéz elvégezni a BME-VBK vegyészmérnöki levelező szakot munka mellett? Illetve még az is érdekelne, hogy SE-GYTK mellett lehet-e dolgozni, vagy esélytelen?
Helló!
Nem tudom mennyire aktuális a téma, 6 év eltelt, de a tapasztalataim megírom:
GYTK-n kezdtem, és mivel a szüleim nem tudtak támogatni, kénytelen voltam dolgozni a suli mellett. És az eredménye az lett: kihullottam, nem sikerült elvégezni. Ez nem az a szak ami mellett megengedhető a munka. Nagyon sokat kell készülni, és nekem a munka ennek rovására ment.
Így gondolkoztam egy B terven, amikor megláttam, hogy a BME-n indult levelező vegyészmérnöki kurzus. Azóta már megszűnt képzésnek nagyon örültem, mivel heti 1 napot vett igénybe így teljes állás mellett végezhető volt. És igen sok lemondással járt: nem mentem nyaralni, nem mentem programokra, nem találkoztam barátokkal mert kő keményen tanulni kellett. Írta valaki, hogy az anyagot nem adják le teljes egészében, mint a nappalisoknak. Nos ez igaz, és csak sok sok tanulással és utána olvasással tudtuk ezt behozni. Sokkal melósabb mint egy nappalin üldögélni, holott az elvárás ugyanaz volt. Így semmivel sem ad kevesebb értékű diplomát, sőt! Mivel mi jártunk utána rengeteg dolognak még alaposabb is a tudásunk, szerintem. Sajnálom, hogy ez a képzés azóta megszűnt már, mert remek esélyt adott annak, aki munka mellett akart és tudott is tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!