Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz elvégezni a...

Mennyire nehéz elvégezni a BME-VBK vegyészmérnöki levelező szakot munka mellett? Illetve még az is érdekelne, hogy SE-GYTK mellett lehet-e dolgozni, vagy esélytelen?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy vegyészmérnökin melyek a keményebb tantárgyak, illetve, hogy lineáris algebrán milyen témakörök vannak. Továbbá, ha valaki tudna linkelni zh feladatsorokat, annak azt megköszönném.

2012. ápr. 28. 23:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az első félévet nappalin megcsináltam, mivel másoddiploma, sok tárgyamat elfogadták.Utána viszont átmentem levelezőre a munkám miatt. Az nagyon rossz, nem ajánlom senkinek, úgyhogy miután megláttam, hogy mennyire felszínes, átkértem magamat passzívra. Már a BME-n megérdeklődtem, és azt mondták, hogy átvesznek. Szerintem, ha már költségtérítésről van szó, márpedig a levelezőn fizetsz, nem kell semmilyen átlag, simán átvesznek, csak fizessél. :)
2012. máj. 7. 08:40
 12/19 A kérdező kommentje:
Írtam én is a BME-nek, hogy hogyan tudnának átvenni engem is, mert éredkelne. :)Mi volt az első diplomád?
2012. máj. 7. 13:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Akkor te is jársz valamelyikre? Egyébként a debreceni közgázon végeztem még az ötéves, régi képzésen. Na az, kemény volt, nem úgy mint a vegyészmérnök.. :D
2012. máj. 8. 16:00
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen, én is egyetemre járok. Én ELTE-t tolom fizikán. De nem sok sikerrel, ezért gondolkodtam a vegyészen vagy a vegyészmérnökin, mellette meg meló. Persze csak mérnöki mellett, mert a vegyész csak nappalin van. Meg a gyógyszerész is kiesett sajnos. :(
2012. máj. 9. 02:08
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen, én is elmennék kémiára is, csak nincs levelezőn csak a Pannon Egyetemen (azt hiszem). szerintem a fizika szakról simán átvesznek, mert a fizika választható a felvételi során, szóval nem kell külön jelentkezned. Régen még én is gondolkodtam a gyógyszerészetin, de még egy ötéves nappalit már nem bírtam volna idegileg :D
2012. máj. 14. 10:28
 16/19 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar az 5 év nappal, csak a családom nem tud ennyi ideig támogatni, szóval dolgoznom kellene mellette. :(
2012. máj. 14. 13:05
 17/19 anonim ***** válasza:
Igen, az már más szituáció.Segítség nélkül erős nappali egyetemet elvégezni nehéz/ Majd jelezz, ha úgy döntesz, hogy erre a szakra átjelentkezel.
2012. máj. 15. 09:10
 18/19 A kérdező kommentje:
Írtam neked privát üzenetet. :)
2012. máj. 15. 10:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Helló!

Nem tudom mennyire aktuális a téma, 6 év eltelt, de a tapasztalataim megírom:

GYTK-n kezdtem, és mivel a szüleim nem tudtak támogatni, kénytelen voltam dolgozni a suli mellett. És az eredménye az lett: kihullottam, nem sikerült elvégezni. Ez nem az a szak ami mellett megengedhető a munka. Nagyon sokat kell készülni, és nekem a munka ennek rovására ment.

Így gondolkoztam egy B terven, amikor megláttam, hogy a BME-n indult levelező vegyészmérnöki kurzus. Azóta már megszűnt képzésnek nagyon örültem, mivel heti 1 napot vett igénybe így teljes állás mellett végezhető volt. És igen sok lemondással járt: nem mentem nyaralni, nem mentem programokra, nem találkoztam barátokkal mert kő keményen tanulni kellett. Írta valaki, hogy az anyagot nem adják le teljes egészében, mint a nappalisoknak. Nos ez igaz, és csak sok sok tanulással és utána olvasással tudtuk ezt behozni. Sokkal melósabb mint egy nappalin üldögélni, holott az elvárás ugyanaz volt. Így semmivel sem ad kevesebb értékű diplomát, sőt! Mivel mi jártunk utána rengeteg dolognak még alaposabb is a tudásunk, szerintem. Sajnálom, hogy ez a képzés azóta megszűnt már, mert remek esélyt adott annak, aki munka mellett akart és tudott is tanulni.

2018. nov. 19. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!