Szerintetek Hoffman Rózsa megteheti, hogy bezáratja a Corvinust? Igaza van a kormánynak, hogy nincs szükség a Közgázra?
Budai Campus -> SZIE
GTK,TTK -> BME
KTK -> ELTE
(ÁIF -> NKE - ez már megvalósult)
Hát figyelj, én BME-s vagyok, és szerintem felháborító amit ezek csinálnak. Tudom elvileg a BME és a Corvinus "ősi ellenségek", de hát ez csak egy kis játék. Valójában elég gáznak tartom, hogy az ország egyik legjobb egyetemét be akarják zárni.
Hát közgáz... hmm, Dunát lehet velük rekeszteni. Nővérem közgazdász, és most Londonban dolgozik takarítónőként. Oda jelentkezni felesleges, telített a pálya. Méghozzá csordultig, és egy jó nagy tócsa áll már a pohár körül!
Egy másik ismerősöm a Corvinuson tanul közgazdásznak és még gyakorlatra sem került be sehova, mert ahova elment interjúzni, ott már 10-en álltak sorban ugyanarra a gyakornoki állásra, és a 10-ből 3-an is corvinusról jöttek. Szóval most már nem csak a corvinusosok verik a többi közgazdászt, de már a corvinusos is üti a corvinusost.
Viszont nem csak közgázt tanítanak ott!
Esetlleg eláulnád, hogy a nővéred és az ismerősöd melyik szakon tanulnak?
Köszi
Mondjuk amikor a Kertészetit beleolvasztották a Közgazdasági Egyetembe, akkor az nem volt gond? Most, amikor kiszedik onnan, akkor gond van?
Nem ismerem a pontos tervezetet, így nem tudom mi az oka ennek, de szerintem a kérdező sem.
Attól, hogy a különböző képzések más egyetemeken lesznek, még nem lesz vége az oktatásnak. Persze, aki ott dolgozik, annak lehet szívás, de azért nem dől össze a világ.
hhu ez engem nem érint mélyen. :)
bme-re akarok menni (nem gazdaságtudományi karra)
Az fontos megjegyezni,hogy túl sok a főiskola és egyetem Magyarországon,főleg Budapesten,így észszerűnek tűnik néhány iskola integrációja vagy beszüntetése.
DE! Nehogymár Magyarország legnívósabb és legnagyobb nevű gazdasági suliját zárják már be.
Azért tisztázzunk már valamit: Nem meg akarják szüntetni az ott folyó képzéseket, hanem más egyetemek fennhatósága alá fog tartozni a képzés. Ugyanazok az oktatók fogják ugyanazokat a tárgyakat tanítani, csak máshogy fogják hívni az egyetemet.
Mielőtt elkezdünk fröcsögni, hogy ki milyen agyatlan, legalább gondoljuk már végig nem írunk-e nagyobb hülyeséget, mint a másik.
Utolsó:
Én az első hozzászóló vagyok újra. Tudjuk, hogy integrálni akarják és nem megszüntetni. De a Corvinus esetében ez majdnem egyenlő, mivel elég neves suli. (Az egy másik vitatéma, hogy vajon a képzés maga is olyan jó-e mint a suli neve) A lényeg, hogy a Corvinus mint Corvinus már nem menne tovább, és ez egy ilyen sulinál nagy érvágás!
Oké, te lehet, hogy tisztában vagy vele, de ha elolvasod a hozzászólásokat azok arról szólnak, hogy bezárják az egyetemet, az nem ugyanaz.
Egyébként nem mondom, hogy biztosan jó ez így. De igazából azt sem tudjuk, hogy milyen érvek alapján szervezgetnek át. Akár még nyomós ok is lehet. Persze az is lehet, hogy semmi racionális ok nem áll a hátérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!