Megteheti az iskola hogy a vizsga előtt közli a tanulókkal hogy 30 ezer ft helyett 63 ezer ft lesz a vizsga? Forduljak ügyvédhez?
Akkor mit írtatok alá, mielőtt elkezdtétek ezt a tanfolyamot?
Én a munkaügyön keresztül vettem részt képzésen, de nekünk képzési szerződést kellett aláírnunk.
Ebben minden le volt írva.
Nem értem. Ha ti úgy tudtátok, hogy 30 ezer Ft a vizsga díja, valahol csak le lett ez fektetve.
Milyen iskola lehet ez?
Hogyan engedhetik meg maguknak azt, hogy a duplájára felemeljék?
Nem hiszem el, hogy nem lehet semmit tenni. Én a helyedben azért ügyvédtől tanácsot kérnék.
Biztos nincs annyi pénzed, hogy csak úgy kidobálj 33.000.- Ft-ot pluszba. Gondolom, többen voltak, akik nem tudták ezt így hirtelen kifizetni.
Velük mi van, nem beszéltetek, mit lehetne tenni?
Nagyon sajnállak, mert tényleg nem mindegy.
Ez egy egészségügyi iskola! 28 ember van az osztályban, és esti képzés. Én csak a második évben csatlakoztam oda. Nem tudom, hogy mással iratattak e bármilyen szerződést, velem nem. Nappali tagozaton ugyan ezért a képzésért nem kell fizetni. Egész évben azt mondták, hogy nagyon max 30 ezer lesz a vizsga. A harmadik év eleji tandíjat kifizettük, de januártól már nem kellett bejárni, de a következő fél évre szóló tandíjat is kérték azzal a jelleggel, hogy a külsős tanárok fizetését, és az osztályunk által elhasznált rezsi költségre kell befizetni, pedig be sem kellett mennünk. Most pedig közlik velünk, hogy 63 ezer lesz a vizsga díj, mert megemelték a minimálbért, és annak a 80%-át kell kifizetni, plusz még azoknak a ránk eső tandíját, akik nem tudnak jönni.
Azt mondták, hogy abból a pénzből fizetik ki a papír nyomtatást,meg a vizsga biztost, meg persze a rezsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!