Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megteheti az iskola hogy a...

Megteheti az iskola hogy a vizsga előtt közli a tanulókkal hogy 30 ezer ft helyett 63 ezer ft lesz a vizsga? Forduljak ügyvédhez?

Figyelt kérdés
Esti tagozat OKJ! Azt mondták hogy aki nem tudja kifizetni a vizsgadíjat, akkor a fent maradó összegeket, feloszják a megmaradt vizsgázókkal, és így akár 99 ezer ft is lehet a vizsga díj!

2012. ápr. 13. 21:20
 1/5 anonim ***** válasza:
A tanulmányi szerződésben mi áll? Az a mérvadó. Ha abban nincsenek lefixálva árak, akkor minden további nélkül változtathatnak.
2012. ápr. 13. 21:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem írtunk tanulmányi szerződést!!
2012. ápr. 13. 22:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Stirlitz tudta, hogy ez hiba volt. Nem tanulmányi, hanem képzési szerződés kellett volna, tanulmányit a munkáltatóval lehet kötni. De mindegy: ennek hiányában csak pazarolnád a pénzed az ügyvédre. Nem tisztességes már onnantól fogva, hogy nincs szerződés.
2012. ápr. 13. 23:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Akkor mit írtatok alá, mielőtt elkezdtétek ezt a tanfolyamot?

Én a munkaügyön keresztül vettem részt képzésen, de nekünk képzési szerződést kellett aláírnunk.

Ebben minden le volt írva.

Nem értem. Ha ti úgy tudtátok, hogy 30 ezer Ft a vizsga díja, valahol csak le lett ez fektetve.

Milyen iskola lehet ez?

Hogyan engedhetik meg maguknak azt, hogy a duplájára felemeljék?

Nem hiszem el, hogy nem lehet semmit tenni. Én a helyedben azért ügyvédtől tanácsot kérnék.

Biztos nincs annyi pénzed, hogy csak úgy kidobálj 33.000.- Ft-ot pluszba. Gondolom, többen voltak, akik nem tudták ezt így hirtelen kifizetni.

Velük mi van, nem beszéltetek, mit lehetne tenni?

Nagyon sajnállak, mert tényleg nem mindegy.

2012. ápr. 14. 09:48
 5/5 A kérdező kommentje:

Ez egy egészségügyi iskola! 28 ember van az osztályban, és esti képzés. Én csak a második évben csatlakoztam oda. Nem tudom, hogy mással iratattak e bármilyen szerződést, velem nem. Nappali tagozaton ugyan ezért a képzésért nem kell fizetni. Egész évben azt mondták, hogy nagyon max 30 ezer lesz a vizsga. A harmadik év eleji tandíjat kifizettük, de januártól már nem kellett bejárni, de a következő fél évre szóló tandíjat is kérték azzal a jelleggel, hogy a külsős tanárok fizetését, és az osztályunk által elhasznált rezsi költségre kell befizetni, pedig be sem kellett mennünk. Most pedig közlik velünk, hogy 63 ezer lesz a vizsga díj, mert megemelték a minimálbért, és annak a 80%-át kell kifizetni, plusz még azoknak a ránk eső tandíját, akik nem tudnak jönni.

Azt mondták, hogy abból a pénzből fizetik ki a papír nyomtatást,meg a vizsga biztost, meg persze a rezsit.

2012. ápr. 14. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!