Ha orvosi irányba készülök, a vitt év végi jegyeknél nekem 2 db természettudományost kell vinnem?
az első hülyeséget ír.
pl. a semmelweis egyetemen - ápolás és betegellátás-ápoló szakirányon kettőt kell választani a következő tantárgyakból:
biosz,fizika,infó,kémia, magyar,közgazdasági alapismeretek v egészségügyi alapismeret
77%-os! Te írsz hülyeséget! Olvasd el még egyszer a kérdést!
Nem az érettségi tárgyakról volt szó, hanem arról az 5 tárgyról, ami a hozott pontokba számít, vagyis a 11. osztály és a 12. osztály. Mivel ezzel kapcsolatban a törvényt nem változtatták, így az változatlanul csak 5 (!) tárgy lehet. Tehát te írtál alapból marhaságot. Idén annyi változás történt, hogy az 5. tárgy nem lehet akármi, hanem mindenképpen természettudományos (föci, biosz, kémia, fizika, természettudomány), függetlenül a jelentkezéstől. De csak 5 tárgy van és úgy jön ki a 100 pont. Amit felvin találsz az stimmel, de azok az ÉRETTSÉGI tárgyak. Az érettségi tárgyak és az év végi eredmények között pedig van különbség.
Köszönöm a válaszokat!
A felvi-n már próbáltam megnézni az "Egyetemek, főiskolák" és a "Szakleírások" menüben is, de nem találtam... Kérlek írd már le nekem, hogy hol keressem :-)
Katt rá az egyetemre, azon belül pedig a karra és ott van. De ezek azok a tárgyak amelyekből válogatnod kell az ÉRETTSÉGIHEZ. Az 5. év végi tárgyad az bármilyen természettudományos tárgy lehet és ez 100 % hogy így van.
elnezest.elneztem.
de azert ennyire nem kell lehurrogni a fejem.sztem akkora bünt nem követtem el.
Nagyon köszönöm a válaszokat!:-)
utolsónak: semmi baj, velem is megesett már, hogy elnéztem a kérdést:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!