Orvosi egyetemhez a tandíjat honnan lehetne előteremteni?
Hát én ilyen szponzoros dologról még nem hallottam.
Szerintem az egyetlen lehetőséged, hogy eléred az államilag támogatott ponthatárt.
Nekem van egy csoporttársam aki 29 évesen kezdte az egyetemet. 27 évesen döntötte el hogy ő most orvos lesz, kellett neki 2 év, hogy család, gyerekek és munka mellett felvegyék. De megcsinálta.
Ezt egyébként nem értem, hogy felvételizni nincs időd. Ha költségesre mész, akkor is kell felvételizni, és ugyanúgy vannak ponthatárok is. Vagy ezt hogy értetted?
"Sajnos felvételizni már nincs időm, mert már 25 éves vagyok, és dolgozom ezért nem szeretném tovább húzni az időt. "
Ezt hogy gondoltad? Szerinted ha kicsengeted a tandíjat, akkor mindenféle követelmény nélkül felvesznek?
Orvosira csak és kizárólag úgy vesznek fel (fizetősre is!!!), ha van két emelted (biosz és mellette kémia vagy fizika). Emellett ugyanúgy el kell érni a ponthatárt, csak fizetősön az alacsonyabb.
A felvételit nem úszod meg akkor sem, ha fizetsz.
Nem mondod, ez nem csak ilyen legenda ? Ezt tényleg csinálják is az orvosisok. Amúgy van ilyen lehetőség, mert pl. van egy ismerősöm, aki Erdélyben jár orvosira, nah és neki egy Németországban kitelepedett magyar orvos fizeti a tandíját, de nem azért mert ismerős, vagy rokon, ugyanis életükben nem találkoztak még... ÉS ő mesélte, hogy náluk van ilyen szponzor-rendszer, hogy néhány diáknak külföldi orvosok állják a tandíjat... És gondoltam, hogy itt is van...
És szerintetek a két emelt szintűn hány százalékot kell kb. elérni, hogy biztos legyen a bejutás ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!