Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulással kapcsolatos...

Továbbtanulással kapcsolatos kérdést tárok elétek, remélem értelmes diskurálás lesz ebből. (? ) Pedzegetésekbe szeretnék belemerülni tényleg érdemesen.

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy 17 vagyok , fő érdeklődési köröm minden , viszont amivel továbbtanulnék az történelem , irodalom , filozófia ezek a fő szakterületeim úgymond tőri a primer. Angolból hasítok CAE szint megvan 95% érettségi középszinten de 15 voltam szóval el lett nagyképűsködve , de azért jó az , most fogok 11. végén filozófiából is érettségizni utána nyáron reményeim szerint tanulni sokat törit és irodalmat hogy 12. végén 95% köré menjenek az érettségik. Na most eredetileg 6-7 évesen Oxford , Cambridge ilyen helyekre akartam járni , de mivel Édesapám kormányváltásnál munkanélküli lett gondolom nem volt ezzel egyedül így , nincs keresete mivel közgazdász így értelemszerűen az általa felépített tartalékokból élünk amit ő jól beoszt , de ezzel még a taníttatást sem lehet fedezni , megélhetést sem , ha keresne még most is lenne rá ráció meg ingatlant is tudnánk eladni ezért , de így ez bukó és úgy hallom az ösztöndíjlehetőségek érdekesen divergálnak ezekre a top egyetemekre , erről jó lenne felvilágosítás. Jog a jövőképem meg kell említeni ezt is bár sokan a pszichológiát javasolják emberileg mindkettőre alkalmas vagyok erről már beszéltem egyetemi tanárokkal is itt nincs probléma. Magyar egyetemre bekell hogy valljam nem szeretnék menni mert régi nagy hírük már már megkopott és amiket mondtak pedintézetesek ilyet is hogy ELTE jog gyakorlat nélkül? De ha már így megy az angol és Oxbridge bukó London meg nekem UCL,Imperial szerintem túl füstösl enne gondoltam Edinbóróra vagy brit fonetikával Edinbrára , csak euróválság miatt ott is fizetős lesz jövőre a felsőoktatás de nem olyan horribilis mint angoloknál ahol 3500 fontot tripláznak itt csdak 3500 körül lesz úgytudom , szóval öteleteket kérnék olyanoktól akik ilyen angol egyetemkre jártak vagy Edinbrába. A ráció képezze hozzászólásaitok magját amelyeknek kvintesszenciája ugyanakkor az előrehaladást szolgálja fontolva.
2012. márc. 19. 21:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mint talán már leírtam 1-2x az eredményeim azért vannak itt legalábbis amik továbbtanulásban érnek valamit , vagyis sportból +8 pont lenne magyar rendszerben , hogy reaális képet alkothassanak. CAE vizsgát raktam 16 évesen , és? Tanárok csókoltak minden én meg hát amíg nincs CPE nem mondanám hogy tudok angolul mert elvileg az a hivatalos anyanyelvi szint , művelt angol anyanyelve , persze egósnak tűnhet dehát egyszerűn akkor én is azt írjam hogy Aloha Cambridge? És dőlnek a disszertációk hogyan lehet kivitelezni? Más vagy nem írja le a pénzügyi hátterét vagy a nyelvtudását vagy az ambícióit és csodálkozik hogy nem kap egész képet de legalább részválaszokat kap itt meg belementünk személyelemzésbe , bár végülis szeretem ezt az egoizmusról ez is a korral jár fiatalabb koromban tényleg okoskodónak tartottak de mostmár átértékelődtem sokak szemében olyanokkal is barátságban vagyok akik nem is hitték volna hogy barátjuk leszek némelyüknél még én sem , de örülök hogy legalább már az én tényem és írásképem valamelyest tisztázódott , de lassan valami szakirányult válasz is jó lenne. De szerintem rendesen éeltben kéne beszélni valami ehhez értő emberrel , mert itt nincs sok esély egyelőre. http://www.youtube.com/watch?v=NAw0MpPgRbI&feature=related de legalább 1 jó szám nektek.p
2012. márc. 20. 00:08
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem is az eredményeid felsorolását kritizáltam, hanem az ilyen és ehhez hasonló marhaságokat:

"A ráció képezze hozzászólásaitok magját amelyeknek kvintesszenciája ugyanakkor az előrehaladást szolgálja fontolva."

"Edinbóróra vagy brit fonetikával Edinbrára"

Teljesen felesleges nagyzoló cicoma.

2012. márc. 20. 00:31
 13/17 A kérdező kommentje:
Jó hát reméltem aki azt érti rittyent ide egy disszertációt.
2012. márc. 20. 00:50
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne foglalkozzatok vele, 2 lehetőség van:

1.: Tényleg ekkora öntelt okostojás(a szó legrosszabb értelmében), és itt veri magát az undorító stílusával

2.: Egy troll, aki poénból írta, és röhög rajtatok hogy felhúzzátok magatokat.

Nekem nem volt türelmem végigolvasni...

2012. márc. 20. 21:20
 15/17 anonim ***** válasza:
egy kicsit offolok, kedves kérdező, véletlenül nem Balázsnak hívnak?
2012. márc. 20. 21:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik, hogy így tudsz írni, én nem tudnék. De amúgy ha rendes választ akarsz a kérdésedre akkor 'alacsonyodj le' hozzánk és úgy írd ki a kérdést, amúgy meg szerintem tudod, hogy itt nem fogsz választ kapni a kérdésedre...
2012. ápr. 6. 21:47
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy itt egyesek milyen ,,stílusról" beszélnek, írnak. Az meg végképp felfoghatatlan számomra, mindezt hogyan hiheti el a kérdező.

Attól, hogy valaki néha-néha odarittyent a mondanivalójába egy-egy szofisztikált szót (egyáltalán nem többet a kelleténél -- leszámítva azt az utolsó mondatot), nem lesz stílusa. A kérdező egy átlagos, beképzelt, magát felsőbbrendűnek képzelő 17 éves lány volt egy jó nyelvvizsgával. Nagy dolog, az utcán hasonló kamaszok tömkelegével találkozom.

Azt írta, más nyelvezetet használ baráti körben, fórumokon és tanáraival. Magától értetődő lenne tehát, hogy különböző közegekben megfelelően képes is használni eme ,,adottságát". Kérdem én, képes a visszajelzések alapján? Nem.

Egyszerűen nincs tisztában a kérdező azzal, hogy minek hol a helye. Ez pedig egy rendkívül alacsony érzelmiintelligencia-szintre utal.

Pszichológián kiszűrik az ilyet. Irodalomra - mivel ez a ,,nyelvezet" se nem irodalmi, se nem archaikus, annál is inkább össze-vissza fecsegő, mondatokat tagolni rendesen nem tudó, buta, pökhendi - szintúgy kevés esélye van. Filozófiára alkalmatlan, gondolataiban semmi egyedi sem fedezhető fel, fogalmazási készsége - egyáltalán ha beszélhetünk ilyenről - pedig messze Heideggeré alatt van.

Hangsúlyozom: 17 éves korában ezen a szinten állt a lány. Biztosra veszem, hogy sokat változott azóta és jó irányba, de amilyen akkor volt, az förtelem.

2016. dec. 31. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!