Kérhetnék értelmes válaszokat?
Tehát 22 éves vagyok, érettségi után most jutottam el oda, hogy továbbtanuljak. Föiskolára szerettem volna menni, ami nem sikerült, így egy gyerekkori álmomnak eleget téve jelentkeztem szakácsnak. 2 gyakorlati hely közt kell döntenem.
1. Egy kissebb 3* os hotel, ahol 3-an lennénk a konyhában összesen, délelöttjeim szabadok, tudok nyelvet tanulni ezidö alatt és heti 2 szabadnap van.
2. Egy nagyobb hotel, ami 4*-os, óriási konyhával, naponta 5-töl vagy 9-töl kellene ott lenni, nagyon nagy eséllyel csak sz@rt pucoltatnának Velem.
Elsöre automatikusan az 1. Hotelt választanám, de valamiért mégis tartok töle, hogy esetleg nem tudok elég szakmai tudást gyüjteni és egyszerüen kételyeim vannak.
Nagyon hálás lennék, ha valaki aki jártas a témában vagy csak hasznos tanácsa van, az megosztaná Velem.
Elöre is köszönöm!
Ha a szakmai tudás a teljes lealacsonyításod árán éred el, akkor szerintem inkább hagyd! Még ha 5*-os lenne, de a 4 csak eggyel több, mint a 3, és annyival több érv nem szól mellette, nem igaz?
Szerintem semmivel sem tanulnál többet ott, sőt, mivel nagy konyha, a sok csicskamunka maradna rád, mint "egyszerű tanulóra".
Elsőt választanám. Családiasabb, barátságosabbnak tűnik.
Úgyis az életben tanulod meg igazán a szakmát.
Engem mindig arra tanítottak, hogy nem az a lényeg, hogy honnan kezdted el, hanem az, hogy hova jutottál el. Illetve, sosem szabad rögtön beleugrani a közepébe. (4*-5*)
Nekem mindig is az volt a tapasztalatom, - legyen az munkahely, iskola, sőt szórakozóhely - hogy igazán ott éreztem jól magam, ahol előtte egy csöppet sem tartottam attól, hogy elfogok bukni vagy rosszul fogom érezni magam.
És persze ott van egy nagyon fontos tényező, ami mindig lebegjen a szemed előtt: Semmi sincs veszve. Bármit újra lehet kezdeni. Nem tudom, hogy ismered-e ezt a mondást: "Ha Isten bezár egy nagy kaput, kinyit helyette két kisebbet." Ez gyakorlatilag az jelenti, hogy bármibe is kezdesz, még akármi lehet belőled.
A másik nagyon fontos, sosem kell azon rágódnod, hogy mi nem sikerült. Utalok én itt a főiskolára. (Saját példámat hozom fel: most készülök én is váltani. De ebbe nem szeretnék bele menni.)
Köszönöm a válaszokat!
Megerösítetek a dontésemben.
Az elsö hely nagyon családias és egyszerüen úgy mentem be a konyhába, úgy mozogtam 2 óra után, mintha otthon lettem volna. Mindenki rendes volt.
Utolsó, valóban igazad van, hogy sosincs késö változtatni, de így is elkésve érzem magam, mert gyakorlatilag evesztettem 4-5 évet, amiért nem tudtam rögtön az érettségim után továbbtanulni, javarészt anyagi problémák miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!