Melyik mérnöki szakot ajánlanátok nekem?
Azt kell tudni rólam, hogy rajzból nulla vagyok, tehát ha kézzel kéne tervezni, akkor velem nagy gondok lennének, emellett ihletem se nagyon van, tehát teljesen új dolgot se nagyon tudnék kitalálni. De nagyon jó vagyok matekból és fizikából.
És valami olyan mérnöki érdekelne, aki fizikai munkát is végezhet, nem csak egy asztalnál ül.
Köszönöm szépen a válaszokat.
18/F
Nem kellene hogy bármiféle aggodalmad legyen a műszaki rajz miatt, hiszem ott is csak pár alapvető szabályt kell fejben tartani, azon kívül pedig vonalzó (+ néhány egyéb eszköz) kellhet.
Habár a valóságban nagyon szorul vissza a kézi rajz, minden műszaki dolognál megkövetelik. Alap dolgokat akkor is le kell tudnod rajzolni/értelmezni ha bármilyen műszaki szakmát választasz.
" változatos elhelyezkedési lehetőségeket is kínál, az pl. az alkalmazott fizikus,"
Ilyennel azért ne csapd be. Kivétel, ha a mekdonálcra gondolsz. Akkor lenne ezzel esély az elhelyezkedésre, ha minimum PhD is lesz a diploma mellé.
Én a villamosmérnökit sem erőltetném feltétlenül.
Hagyományosan a gépészmérnök a "jolly joker", mármint ők alkalmasak mindenféle vegyes feladatra.
Ha meg a matek meg a fizika, akkor már csak az kell hogy elég pontod legyen. Onnantól azt választhatod ami tetszik.
És a gépészen túl fogom élni a rajzot?
(Mert a gépész jobban érdekel, mint a villamos.)
Általában akik gimiből jönnek nem rajzoltak korábban és túlélik. Hogyne élnék túl, nem egy komplett motorblokk összeállítási rajzát kell megrajzolni, csak egyszerűbb alkatrészeket.
Ahova én járok (Győr, levelező) 3 rajzos tárgy van, Gépszerkezettan 1-2-3. Nem csak a rajzra megy a dolog, van benne némi tervezés is, de rém egyszerűek.
Nem kell nagy dologra gondolni, mindent megtanítanak. Nem tudom nappalin hogy megy, nálunk a Gépszerk 3-nál a vizsga előfeltétele volt hogy biztonsági tengelykapcsolót tervezzünk. Ugyanaz a feladat ki volt dolgozva a könyvben, egyszerűen át kellett számolni más értékekkel, aztán 1 összeállítási és 2 műhelyrajzot csinálni.
Valamennyi érzék kell hozzá, de tanulható. Ez ne rettentsen el, hiszen minden szakmunkásnak meg kell tanulnia rajzolni, ha pedig egyetemre mész, akkor feltételezhető hogy van annyi kapacitásod amivel meg tudod oldani ezt a feladatot.
Nem bonyolultabb mint villamosmérnökként eligazodni egy kapcsolási rajzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!