Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hol találhatnék Mecénást?

Hol találhatnék Mecénást?

Figyelt kérdés

Párom a Corvinus doktoriját végzi TTK-n, még kb 3 éve van hátra belőle, de per pillanat úgy leégtünk, hogy nem tudjuk biztositani a megélhetést, ez a képzési forma nem teszi lehetővé a munkavállalást, nem csak a tanrend miatt, hanem kifejezetten tiltva van a tanulmányi szerződésben.

Eddig én támogattama megélhetését havi 50-60 ezer ft tal vagy amennyivel csak tudtam, de jelenleg már 400 ezres tartozásom van, és nincs normális munkám sem.

A tartozás is a rosszul fizető állások miatt halmozódott fel.

Párom átlaga 90% feletti, szóval az élvonalban van, de ösztöndíjhoz már túlkoros, mindenhol a fiatalok pályázatai futnak be.

Ha elvégzi az iskolát, garantált bérminimuma pályakezdőként brutto 1,3 millio ft lesz, bárhová is veszik fel dolgozni.

Lett volna egy lehetősége az egyik banknál 450 ezres bruttó kezdővel, de ez passzív félévet jelent és ebben az esetben félévente 800 ezret kellene befizetni az iskolának, különben megszüntetik a jogviszonyt.

Hol találhatnánk segítséget?

Hitelt nem kapunk sehol.

Vannak ingatlanjaink, javarészt földek de nem tudjuk ennyire gyorsan pénzzé tenni.

3 év nagy idő, ki mit javasol?

2012. márc. 14. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:

"Ha elvégzi az iskolát, garantált bérminimuma pályakezdőként brutto 1,3 millio ft lesz, bárhová is veszik fel dolgozni."

"Lett volna egy lehetősége az egyik banknál 450 ezres bruttó kezdővel..."

Ennyit erről...

Mindegy,nem ez volt a kérdés...

Nem tudom egyesek miért hiszik azt, hogy elvégeznek valamit, és onnéttól máris az ölükbe sz*rják a pénzt...

TTK???-ajjjaj...

Én programtervező matematikusként nem mondok ilyeneket - amiket Te összeálmodozol...kicsit próbálj meg jobban a realítás talaján mozogni, mert sokszor pofára fogtok esni...

Tudom, neked ez csak trollkodás... :-/

2012. márc. 14. 14:24
 2/10 anonim ***** válasza:

+ "havonta támogattam 50-60ezer forinttal" = 50ezer*12 hónap (1év)*5év egyetem+3év ami most jön, azaz

50000Ft*12hó*8év= 4,8M ft.

+évi megélhetés

+ ugye akkor jön a félévi 800ezres tandíj 3 éven át (3év*2félév*800.000Ft= 4.8M ft)

Azaz alsó hangon min. cirka 10milkát beleöltök... kaja, kieső munkaévek, ruházkodás, megélés nélkül számítva...

Azaz most nagyjából 25millióval lennétek beljebb...

Most hol álltok???

Garantált 1,3millióról álmodoztok..., és mi van ha netto 140K lesz belőle???

2012. márc. 14. 14:29
 3/10 A kérdező kommentje:

Már van egy Ibs dipplomája, az utolsó meg nemigazán tudta értelmeznia leírtakat!

VAGY - Vagy! Több lehetőséget vázoltam!

Ott tartunk, hogy jelenleg 3 év kell még és minden kész!

Per pill 500 ezer ft kilendítene a gödörből, amíg találnék újabb melót, és a maradék pénzt is multiplikálnám ilyen olyan bizniszekkel, ahogy eddig is.

Csak ha nincs valami akkor azzal nehéz bizniszelni.

2012. márc. 14. 14:39
 4/10 A kérdező kommentje:

utsónak mégegyszer leírom!

A múlthéten utasította vissza azt a határozott idős bankos melót, mivel ha elvállalja úszik a suli, mert nem tudunk kifizetni 2 passzív félévet, hogy megmaradjon a jogviszony!

Tehát a jelenlegi kvalitásával már 4 kilót kereshetne!

Kizárt hogy 140 legyen belőle.

De ezzel a 4 kilóval az is a gond, hogy 8 év múlva is csak 700 ra fog emelkedni max.

Nem mindegy, hogy valaki 8 év múlva 700 at keres,

vagy 1,8 millt.

Vki oylan is írjon már aki értelmezni tudja a leírtakat!

2012. márc. 14. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Ok. Ti életetek...

Sztm. ma már az, h. ki mennyit keres nem feltétlenül a végzettség alapján megy.

Jogász ismerős önkormányzatnál 104ezret keres, 8 általános másik ismerős építési vállalkozóként netto 3mrd.-os forgalmat bonyolít...

Építőmérnök ismerős 1. alkalmazottként netto 140, másik, ugyancsak alkalmazottként netto 420-at...

Az, hogy a férjed továbbképezte mindig magát, azt sugallja nekem, hogy effektíve a szakmájában soha nem dolgozott, hanem inkább csak oktatta azt.y van?.. (így van?)

Van egy olyan, hogy a munkát fizetik meg a munkaadók... ugyanannak a munkának az elvégzését: ergo ha pl.én kisdoktori nélkül új operációs rendszert írnék, ua.. kapnék érte, mintha azt teszem prof. dr. jur. címekkel tenném meg...

Kivéve persze, ha a kereset végzettséghez kötött. Ez pedig majdhogynem kizárólag csak az állami szférában van meg (tanár, közalkalmazott stb.)

2012. márc. 14. 14:45
 6/10 A kérdező kommentje:

A válaszíró 58%

Örülök, hogy megy a matek, csak kár hogy rosszul!

Összesen havi 50 re van szükség (lakásrezsi + kaja) mivel államin végzi!

Fizetni akkor kell csak ha passzívat kér (800 per félév), és azt is csak 2 félévet lehet, aztán pápá van.

2012. márc. 14. 14:46
 7/10 A kérdező kommentje:

58% as légyszi ne spammold tele, köszönőviszonyban sem állsz a dolgokkal..

Én is kerestem már 100-200 nettóig bezárólag mindenhogyan, mégse elég kettőnknek.

Több területen is dolgoztam már, 10 év meló és kb 15 melóhely van mögöttem.

2012. márc. 14. 14:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Egyébként sem kellett a diplomához neki 5 év.

Nemzetközileg elismert oxfordi diplomát csinált meg az Ibs-en 3 év alatt soron kívül a 4 év helyett.

Nemzetközi jogot tanult.

2012. márc. 14. 15:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha valóban PhD hallgató a Corvinuson, akkor nem értem a problémát. Igen, tiltva van a tanulmányi szerződésben a főállású munka, de ezért közel 100.000 Ft-os ösztöndíjat fizetünk havonta. Összesen annyi dolga van, hogy publikáljon. Blahó tanár úrhoz tartozik?
2012. márc. 14. 15:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez egyre zűrösebb. A nemzetközi jog meg a Corvinus Doktori Iskola hogy áll össze? Milyen tudományágból lesz PhD-ja?
2014. júl. 23. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!