Melyik értelmesebb szak?
óvodapedagógia
vagy szociálpedagógia?
melyik miért?
és nem kifejezetten a pénz miatt tanulnám, hanem mert ezek érdekelnek
mindkettő értelmes :)
a kérdés az, hogy átlagos kiskölykökkel vagy kicsit zűrös/problémás porontyokkal foglalkoznál-e majd szívesebben
azt gondolom, hogy nem a pénz miatt, mert egyiknél se jellemző a sok pénz :P
köszönöm a válaszokat :) és bár fontos a pénz az ember csinálja azt ami igazán érdekli én úgy gondolom. Amíg nincs családom addig havi 100 ezerből is simán királyi is életem lehet, amíg magamra költhetem, meg a tanulmányaimra
bár nem tudom h egy óvónőnek mennyi a havi fizetése. Aztán meg meglátjuk mit hoz az élet...
Szociálpedagógussal nem lehet elhelyezkedni, iszonyat túlképzés van.
Egy kezdő óvónő 80 nettót keres, nézd csak meg a közalkalmazotti bértáblát! 100-at olyan 20 év munkaviszonynál.
Akkor miért több a ponthatár a szociálpedagógiánál?
mert az 340 a másik meg csak 290
még az andragógia is több
pedig állítólag az nem vmi nagy durranás
A ponthatárt ne állítsd párhuzamba az elhelyezkedési esélyekkel. Kommunikáció szakon is magas szokott lenni a ponthatár, mégis nehéz vele az elhelyezkedés. Gépészmérnök meg villamosmérnök szakokon nagyon alacsony a ponthatár, mégis a legkeresettebb szakmák. A ponthatár az azon múlik, mennyien és milyen pontokkal jelentkeztek, ha alul jelentkezés van, akkor a legalacsonyabb ponttal jelentkező pontszámát látod(mármint azok közül, akiket oda vettek fel, nem egy magasabban megjelölt helyre).
Vannak szocpedes ismerőseim, egyik sem a szakmában dolgozik, pedig volt amelyik kereste az ilyen állásokat. Meg van aki nem is akar szakmában, csak egy akármilyen diploma kellett neki, és ez egy könnyen elvégezhető szak.
Óvónőként sem lehet könnyű elhelyezkedni, de legalább arra mindig is lesz igény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!