Iskolaváltás?! (sürgős)

Figyelt kérdés
9.-es vagyok most. 8. évvégén 4,6os átlaggal végeztem, felvettek egy nagyon jó kéttannyelvű iskolába amiről álmodtam. Csak ez az álom rémálommá vált számomra. Elkezdtek piszkálni, és alaptalan pletykák terjengeni rólam. Ezáltal sajnos nagyon (!!) leromlottak a jegyeim már a 2hónaptól kezdve. Iskolát szeretnék váltani, aminek nem nagyon tudom a menetét. És milyen iskolák ajánlottak? Kellene orvosi igazolás arról hogy "kezelés" alatt áltam/állok, valamint hogy ezek gátoltak a tanulásban?
2012. márc. 3. 22:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"...ha most feladod milyen leszel felnőtt korodra?"

Remélhetőleg egészséges. Én sem vagyok híve a minden piszlicsáré hülyeség miatt hisztériázó díszp*csáknak, és alapvetően a menekülésnek sem. Ez azonban nem azt jelenti, h ne léteznének olyan helyzetek, ahol az iskolaváltás a megfelelő megoldás. Nem ismerjük a történetet, a kérdező iskolai mindennapjait, és lelkiállapotát pedig végképp nem, ezt neki kell tudni felmérni, illetve a szüleinek, h mi a kisebb rossz.

Én anno sajnos nem menekültem, a küzdés mellett döntöttem. Ezt a döntést azóta is bánom, most így 28 éves koromra kezdek rendbe jönni lelkileg, de "teljes" sajnos nem valószínű, h valaha leszek. Ahhoz sajnos túl sok minden történt miközben én küzdöttem...

Kedves kérdező! Ha úgy érzed nem bírod, akkor kezdjetek el a szüleiddel keresni másik iskolát. Esetleg próbálj meg előre "bekéredzkedni" a leendő új osztályba, h felmérd a terepet, és megismerjétek egymást az új társakkal. Pszichológusi szakvélemény valószínűleg nem feltétel sehol, én mégis ajánlom, különösen, ha minőségi középiskolába szeretnél menni.

Még vmi. Mint már írtam, csak te ismered a helyzet komolyságát. Fontos, h jól megfontold/fontoljátok a dolgokat (ezt szigorúan szülőkkel karöltve kell intézni), mivel azért jó ha tisztában vagy azzal, h egy váltás is sülhet el rosszul. Ha úgy döntötök, h váltasz, akkor szigorúan ragaszkodjatok hozzá, h a váltás valódi okát ne tudja meg az új osztály.

Sok sikert neked, és fel a fejjel! ;)

2012. márc. 3. 23:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Valószinüleg csak gyenge "gyüjtő" iskolába vesznek át év közben.A szüleidnek mondd először,és majd ők elintézik az iskolavátlást.

Viszont ha megengedsz valamit. Minden közösségben vannak szocializálatlan,primitiv emberek.Pletykások és rosszindulatúak is,és el kell keseritselek de ez a munkahelyeken sincs máshogy. Folyamatosan megy a fúrás,szarkavarás,pletykálkodás.Ezt kezelni kell megtanulni,nem elmenekülni.Vlaószinüleg te gondolom csendesebb,visszahúzodóbb ,érzékenyebb gyerek vagy (ezzel semmi gond nincs egyébként) ,és látják rajtad,hogy képesek bántnai,ezért bántani is fognak.Amig nem tnaulsz meg röhögni mások bunkóságán,addig mindenhol "préda" leszel,és szétszednek a farkasok.

2012. márc. 3. 23:10
 13/20 anonim ***** válasza:
Én váltottam iskolát annak idején. Mi anyával bementünk abba az iskolába amit kinéztünk, időpontot kértünk az igazgatóhoz és elmondtuk neki, hogy mi miatt akarok átmenni. Vinni kellett az ellenőrzőmet, hogy lássa a jegyeimet, és miután mindent rendben talált átvettek. Kb. ugyanolyan erősségű suliba mentem, mint azelőtt jártam. Eleinte nehéz volt egy összeszokott osztályba kerülni, de utána rendben lett minden. Sok sikert neked! :)
2012. márc. 4. 00:01
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy feladom. Vagy hogy nemtudom bebizonyitani az igazamat! Hanem arról hogy az egész közösség kinéz engem, a tanárokkal együtt. Már úgy kerültem be az iskolába h labilis voltam lelkileg valamint érzelmileg. Ez még rádobott egy jó nagy lapáttal. Új életet szeretnék kezdeni, olyan helyen ahol maximum a tanárok tudják hogy miértis választottam meg azt az iskolát. A szüleim azt mondták hogy nagyon erősen koncentráljak a tanulásra, legalább annyira hogy 2-es 3-as átlagom legyen. Segítenek mindenben, és ők is támogatják az iskolaváltásomról szóló gondolatomat. Aminek nagyon örülök:)
2012. márc. 4. 12:48
 15/20 anonim ***** válasza:
ez jó dolog ha a szülők segítőkészek és teljesen melletted állnak (nekem pont ellenkezője történt). ha szabad kérdeznem, mi a pletyka tárgya? miért csesztetnek és mivel?
2012. márc. 4. 16:06
 16/20 anonim ***** válasza:
bárhova is mész, előbb vagy utóbb megtudja mindenki, hogy miért mentél át a másik iskolába, hidd el, ez nálunk is így van
2012. márc. 4. 20:21
 17/20 anonim ***** válasza:
hát most már elképzelni nem tudom miféle pletyka terjenghet rólad. embert öltél v mi? valahogy nem tudom elképzelni, h a tanárok is kinéznek...ahhoz tényleg komoly dolgot kellett tenned (de ugyebár az már nem pletyka lenne mivel megtörtént)
2012. márc. 5. 19:18
 18/20 A kérdező kommentje:
Embert nem öltem, söt megse tettem ami terjeng... De, nem kis dolog:/
2012. márc. 6. 18:20
 19/20 anonim ***** válasza:
lehet h csak te reagálod túl, mert ugyebár nem kívülállóként nézed, hanem benne vagy. lehet felesleges lenne az iskolaváltás.
2012. márc. 6. 20:09
 20/20 A kérdező kommentje:
Kívülállók is mondták h az lenne a legmegfelelőbb ha ott hagynám az iskolát.
2012. márc. 11. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!