Iskolaváltás?! (sürgős)
"...ha most feladod milyen leszel felnőtt korodra?"
Remélhetőleg egészséges. Én sem vagyok híve a minden piszlicsáré hülyeség miatt hisztériázó díszp*csáknak, és alapvetően a menekülésnek sem. Ez azonban nem azt jelenti, h ne léteznének olyan helyzetek, ahol az iskolaváltás a megfelelő megoldás. Nem ismerjük a történetet, a kérdező iskolai mindennapjait, és lelkiállapotát pedig végképp nem, ezt neki kell tudni felmérni, illetve a szüleinek, h mi a kisebb rossz.
Én anno sajnos nem menekültem, a küzdés mellett döntöttem. Ezt a döntést azóta is bánom, most így 28 éves koromra kezdek rendbe jönni lelkileg, de "teljes" sajnos nem valószínű, h valaha leszek. Ahhoz sajnos túl sok minden történt miközben én küzdöttem...
Kedves kérdező! Ha úgy érzed nem bírod, akkor kezdjetek el a szüleiddel keresni másik iskolát. Esetleg próbálj meg előre "bekéredzkedni" a leendő új osztályba, h felmérd a terepet, és megismerjétek egymást az új társakkal. Pszichológusi szakvélemény valószínűleg nem feltétel sehol, én mégis ajánlom, különösen, ha minőségi középiskolába szeretnél menni.
Még vmi. Mint már írtam, csak te ismered a helyzet komolyságát. Fontos, h jól megfontold/fontoljátok a dolgokat (ezt szigorúan szülőkkel karöltve kell intézni), mivel azért jó ha tisztában vagy azzal, h egy váltás is sülhet el rosszul. Ha úgy döntötök, h váltasz, akkor szigorúan ragaszkodjatok hozzá, h a váltás valódi okát ne tudja meg az új osztály.
Sok sikert neked, és fel a fejjel! ;)
Valószinüleg csak gyenge "gyüjtő" iskolába vesznek át év közben.A szüleidnek mondd először,és majd ők elintézik az iskolavátlást.
Viszont ha megengedsz valamit. Minden közösségben vannak szocializálatlan,primitiv emberek.Pletykások és rosszindulatúak is,és el kell keseritselek de ez a munkahelyeken sincs máshogy. Folyamatosan megy a fúrás,szarkavarás,pletykálkodás.Ezt kezelni kell megtanulni,nem elmenekülni.Vlaószinüleg te gondolom csendesebb,visszahúzodóbb ,érzékenyebb gyerek vagy (ezzel semmi gond nincs egyébként) ,és látják rajtad,hogy képesek bántnai,ezért bántani is fognak.Amig nem tnaulsz meg röhögni mások bunkóságán,addig mindenhol "préda" leszel,és szétszednek a farkasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!