Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Létezik olyan egészségügyi...

Létezik olyan egészségügyi szakképzés, ahol nem kell tűvel megszúrni másokat?

Figyelt kérdés

2012. febr. 29. 09:57
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Akinek van ebben tapasztalata leírná,hogy milyen volt az 'első'? Ki izgul jobban,aki veszi vagy akitől vesznek vért?Minden érdekel!
2012. febr. 29. 22:04
 32/35 anonim ***** válasza:
Én mikor mentem vérvételre nem is tudtam, hogy aki veszi tőlem az akkor csinálja először :D illetve most is csak találgatok, hogy az volt e, de elég átlátszó volt a szitu. Eleve nem találta a vénám, vagy 20x megbökött mire meglett. Aztán folyamatosan kérdezősködött egy ott álló idősebb nővértől, hogy így meg úgy, meg jó e vagy sem és mennyit és blablabla. Nem nagyon izgatott, teljesen mértékben tudok azonosulni az ilyen esetekkel, meg a tű látványától sem leszek rosszul. Illetve azt is tudtam, hogy ha valamit majd elcsesz, akkor úgy is ott egy tapasztalt szakember, aki helyre hozza.
2012. febr. 29. 22:08
 33/35 A kérdező kommentje:
Ez nem semmi! Lehet,hogy más nem viselte volna ilyen jól,hogy szétszúrkálják a vénáját!:)
2012. febr. 29. 22:37
 34/35 anonim ***** válasza:

Én már szúrtam branült, meg adtam injekciót is. Persze az első előtt szar, mert "jajjuristen biztos elrontom" meg "jajjuristen fájni fog neki"...

De és?

1. Egy vérvétellel nagy kárt nem tudsz okozni. Mégis mi a legrosszabb, ami történhet? Eldurran a vénája, picit fáj és egy hétig lila lesz.

2. Azzal csinálsz jót, ha beadod. Ha mondjuk egy diabetesesnek felmegy a cukra, te meg nem szúrod meg, mert "jaj szegény biztos fájna neki", akkor meghalhat.

Egyébként elég sokszor voltam már a másik oldalon is, azért dumálok:D Kontrasztanyagot adtak be CT miatt, és hát vszínűleg kezdő volt az illető.

Az egyik könyökhajlatomban keresgélt a tűvel vagy 5 percig. Nem mondanám, hogy kellemes volt, mondhatni kínomban röhögtem:D

Aztán miután eldurrantotta, áttért a másik karomra. Akkor meg vhogy úgy sikerült beleapplikálnia a tűt, hogy a kontrasztanyag fele nem a vénámba, hanem a bőröm alá ment. Baromira feszített meg fájt.

És mi lett? Semmi. Túléltem. 5 perc kellemetlenség és kész. Pedig lány vagyok...

Nyilván először úgy is olyannal kezd amúgy az ember, akinek akkora vénája van, hogy 5 méterről is beletalálnál.

Akkor kicsit megjön az önbizalmad, aztán a többi már nem lesz vészes.

És a beteg mellett sosem szabad sopánkodni, meg mutatni, hogy neked ez az első. Mert ha elkezded magyarázni, hogy hát te még sosem csináltál ilyet, és lehet kicsit fájni fog, de majd igyekszel, akkor alapból összeszarja magát szerencsétlen beteg.

2012. febr. 29. 22:44
 35/35 A kérdező kommentje:
Ti aztán tényleg toleránsak vagytok!:)
2012. febr. 29. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!