Létezik olyan egészségügyi szakképzés, ahol nem kell tűvel megszúrni másokat?
Én már szúrtam branült, meg adtam injekciót is. Persze az első előtt szar, mert "jajjuristen biztos elrontom" meg "jajjuristen fájni fog neki"...
De és?
1. Egy vérvétellel nagy kárt nem tudsz okozni. Mégis mi a legrosszabb, ami történhet? Eldurran a vénája, picit fáj és egy hétig lila lesz.
2. Azzal csinálsz jót, ha beadod. Ha mondjuk egy diabetesesnek felmegy a cukra, te meg nem szúrod meg, mert "jaj szegény biztos fájna neki", akkor meghalhat.
Egyébként elég sokszor voltam már a másik oldalon is, azért dumálok:D Kontrasztanyagot adtak be CT miatt, és hát vszínűleg kezdő volt az illető.
Az egyik könyökhajlatomban keresgélt a tűvel vagy 5 percig. Nem mondanám, hogy kellemes volt, mondhatni kínomban röhögtem:D
Aztán miután eldurrantotta, áttért a másik karomra. Akkor meg vhogy úgy sikerült beleapplikálnia a tűt, hogy a kontrasztanyag fele nem a vénámba, hanem a bőröm alá ment. Baromira feszített meg fájt.
És mi lett? Semmi. Túléltem. 5 perc kellemetlenség és kész. Pedig lány vagyok...
Nyilván először úgy is olyannal kezd amúgy az ember, akinek akkora vénája van, hogy 5 méterről is beletalálnál.
Akkor kicsit megjön az önbizalmad, aztán a többi már nem lesz vészes.
És a beteg mellett sosem szabad sopánkodni, meg mutatni, hogy neked ez az első. Mert ha elkezded magyarázni, hogy hát te még sosem csináltál ilyet, és lehet kicsit fájni fog, de majd igyekszel, akkor alapból összeszarja magát szerencsétlen beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!