Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért forrtak össze a magyar...

Miért forrtak össze a magyar ember szemében az egyetem és a drága szavak egy kifejezéssé?

Figyelt kérdés

Nem értem, miért él rengeteg ember még mindig abban a hitben, hogy sokba kerül az egyetem.

Persze, ha az ember több száz kilométerről hetente hazajár, albérletben lakik, és elbulizza az egészet, akkor tényleg lehet drága, de éppen az ellenkezője is, csak a hallgatón múlik.

Hiszen az egyetem rengeteg támogatást ad azoknak, akik kiérdemlik: létezik olyan, hogy ösztöndíj, jobb helyeken létezik olyan, hogy jegyzettámogatás, ami gyakorlatilag a szükséges könyvek kétharmadát fedezi, még jobb helyeken még bérletet is adnak, elég jó eredmények esetén, van városi, állami ösztöndíj, amit meg lehet pályázni, és persze dolgozni is lehet mellette, ha olyan órarendet sikerül összeállítani. Most hagyjuk ki azt a fejezetet, hogyha az ember hátrányos, mert akkor kb háromszor annyi pénzből él, mint valaki más, akinek a szülei élnek, nem váltak el, mégsem adnak egy fillért se. Tegyük fel, hogy szociális alapon gyakorlatilag semmire sem jogosult, de így is meg lehet élni, minél jobb eredményeket produkál az illető, annál jobban.

2012. febr. 26. 10:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"vidéken maximum a tesco,jelenleg 290ft az órabér"

Ez már akkor se volt igaz amikor a választ írtad. 450et minimum meg kell kapni diákmunkában mivel annyira jön ki a minimálbér.

Amúgy egyetértek a kérdezővel. Aki akar és szorgalmas és egy minimális esze is van az előre tud lépni, mindegy milyen családból indult!! A rengeteg támogatáson felül a diák hitel is ott van lehetőségnek. Igen van kamata. De rengeteg emberen segített már, akik szegény családból jöttek, hogy egy normális egyetemet el tudjanak végezni és ezáltal jól fizető állásuk legyen. Utána pedig lazán visszafizették a hitelt. Persze meggondoltan kell felvenni és elkölteni. Mert nyilván van aki csak elbulizza, ráadásul olyan szakra jár ami csak munkanélküli képző. Ők szoktak aztán sírni, hogy mekkora sz@r az a diák hitel. Pedig a statisztikák alapján a nagy többség rendben visszafizeti. Nem kötelező, de egy nagyon nagy lehetőség annak aki ésszel használja.

2013. júl. 9. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!