Igényelhető kollégiumi hely, szoc. Támogatás, tanulmányi ösztöndíj önköltséges (költségtérítéses) képzésen?
Figyelt kérdés
Diákhitelt vennék fel, ha csak önköltségesre vesznek fel, de rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapok, szüleim alacsony jövedelműek és 320 kilométerre lakom az egyetemtől. Van rá esély, hogy ne kényszerüljek albérletre meg szabad felhasználású diákhitelre?2012. febr. 25. 14:02
1/3 anonim válasza:
Hát.. az önköltségesek nem kaphatnak se szociális támogatást, szerintem tanulmányit se nagyon, és a kollégium..az egyetem függő. Annak is minimális az esélye mert ugye a támogatott hallgatók élveznek elsőbbséget és a koliban mindig túljelentkezés van. Melyik egyetem?
2/3 A kérdező kommentje:
PTE. elvileg nem úgy van, hogy a kollégiumi jelentkezés valamilyen pontrendszer alapján megy?(távolság/szoc. helyzet/nappalis vagy levelezős valaki,stb)?
2012. febr. 25. 15:28
3/3 anonim válasza:
Igen, az államisok között. Költséges csak akkor kaphat helyet ha maradt ki férőhely, tehát nem jelentkezett annyi államis. Van olyan főiskola is ahol felvételt nyerhetnek költségtérítésesek is, csak a kolidíjon felül kell még egy elég nagy összeget fizetniük, ennyiből meg már kijön egy albérlet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!