Gyógyszertári asszisztens vagy Fogtechnikus?
Ha mindenképp egyetem a célod, előtte OKJ-s képzésre csak akkor menj, ha nem sikerült a felsőoktatási felvételid. Az általad választott egyik OKJ-képzés sem jelent akkora előképzettséget, hogy azt egyetemen vagy a későbbi, egyetemi diplomás szakmádban hasznosítani tudd. Ég és föld a gyógyszerész- és az asszisztens-, akárcsak a fogorvos- és a technikusképzés, teljesen más ugyanis a munkakörük. Az OKJ-vel egyetem előtt csak az időd és pénzed pazarlod.
Teljesen más persze, ha mégis maradsz az OKJ-s szakmádnál, akkor mindkettő jó választás. Fogtechnikusként többet kereshetsz, magánosodhatsz is, de a gyógyszertári asszisztens sokkal szebb és változatosabb szakma. De azt válaszd, ami a Te szívedhez közelebb áll!
Én egyetértek az előttem szólóval abban, hogy ha úgyis az egyetem a cél, akkor felesleges OKJ-val fecsérelni az időt. Még plusz pontot se kapsz érte a felvételin.
Én fogászati asszisztensnek tanultam anno 1 évig, amikor nem vettek fel egyetemre. És baromira bánom már. Semmi értelme nem volt. Egy csomó szakmai dologgal tömték a fejünket, amit nem értettünk meg, mivel hiányzott hozzá a kémiai-fizikai alap, amit a orvos/fogorvostanhallgatók két évig tanulnak. Nem véletlenül...
Ezen kívül semmilyen előnyöm nem volt a többiekhez képest. (Ja ha eddig nem írtam volna: most fogorvosnak tanulok). Még gyakorlat szempontjából sem.
Úgyhogy szerintem 3 évet elpazarolni őrültség.
Ha nem vesznek fel, hagyj ki egy évet, tbulj nyelvet, érettségizz újra stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!