Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit és hol érdemes tanulni...

Mit és hol érdemes tanulni mostanában egy 20 éves lánynak, aki nem tud egyetemre menni, nincs pénzügyi érzéke, de rendkívül érdeklődő és motivált, de legfőképp éhen akar halni?

Figyelt kérdés
:-)
2012. febr. 18. 21:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem kell mindenhol, mindenkinek a matekhoz értenie. Nem kell mindenkinek deriválni, integrálni, fejben másodrendű diffegyenleteket megoldania. Ismerek olyanokat, akik ettől a falnak tudnának menni, emberileg viszont valóban értékesek, és olyan területen tanulnak, ahol ezt ki tudják mutatni. De tudod, mi a különbség köztük és közted? Nekik van jövőképük, céljaik, ők akarnak ezdeni valamit az életben, tenni valamit a másik emberért.

Ha nem akarsz tanulni (se egyetemen, se OKJ-n és társain), nincs nyelvtudásod, hogy valami irodába bejuss (ha van, akkor hajrá, szerezni egy mrlegképes könyvelő végzettséget, vagy valami hasonlót, fiatalokra van igény, főleg, ha csinos is vagy hozzá), és vállalkozó sem akarsz lenni, akkor két lehetőséged van: az egyik a Meki, a másik a Tesco.

Egyébként mi akadálya annak, hogy egyetemre menj? (távolság és támogatás hiánya nem kifogás, mert megoldható, ha viszont neked mégis az lenne, akkor tényleg nem neked való, maradj otthon)

2012. febr. 18. 22:59
 12/20 anonim ***** válasza:
81%

Menj el mekiben, tesbóban dolgozni, add be butikokba eladónak a jelentkezést, hatmillió helyen lehet dolgozni és nevetséges dolog azt feltételezni, hogy ha 17 éves korod óta nem csurog a véres verejtéked, hogy egy szép napon nemzetközileg elismert atomfizikatudós legyél esetleg egy nagyvállalat vezérigazgatója, esetleg transzplat-sebész, attól még nem vagy selejtes ember. Nem minden ember okos, tehetséges és ambíciózus. Ha így lenne, nagyon régen éhenhaltak volna a fentebb említettek.

Menj el OKJ-ra bármire, fordászként és kozmetikusként igenis meg fogsz élni, mert a külső mindenkinek fontos és ebben a tetves világban egyre fontosabb is lesz. És továbbra se látom a szégyent abban, hogy valaki bolti eladó, kozmetikus, postás, kiszolgáló, takarító és egyéb legyen. Mert elárulom minden diplomás nagykutyának, aki olyan sokat gondol magáról, hogy ezek nélkül az emberek nélkül egy hónapon belül meghalna. Szóval ne tessék úgy tenni, mintha a diplomásoktól mozogna a világ... éppen ellenkezőleg...Jézus.

19/L

2012. febr. 18. 23:11
 13/20 anonim ***** válasza:

Ez a "nem tudok egyetemre menni" tényleg elég gyenge kifogás. Hacsak nem az egyik családtagodról kell gondoskodnod. Ebben az esetben elnézést kérek.

Menj el dolgozni mekibe, takarítani meg amit csak találsz. 2 év alatt össze tudsz szedni annyit, hogy elkezdhesd az egyetemet. Közben érettségizz le újra, és munka mellett tanulj rengeteget.

Nekem sem volt meg a lehetőségem, hogy érettségi után egyetemre menjek. Végül 22 éves koromra összeszedtem annyi pénzt, amennyi kellett hogy finanszírozzam az egyetemet. Nem hazudok, pokoli szar volt. De megérte.

2012. febr. 19. 10:11
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
Én az egészségügyi OKJ-s képzéseket ajánlom. Még ingyenes lenne neked (feltéve, ha még nincs ilyen végzettséged) illetve munkád is lenne vele. Hogy nem fogsz e éhes halni vele, azt nem tudom, még nem próbáltam, de munkád az 100%, hogy lenne vele. Egyébként érdekes módon az irónia itt senkinek sem jött át, tehát ne bennünk keresd a hibát.
2012. febr. 19. 10:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha szeretnél egyetemre menni, de nincs rá anyagi fedezeted, akkor menj külföldre babysitternek vagy aupairnek 1-2 évre. Összespórolhatod a tandíjra valót és megtanulsz egy idegen nyelvet. Az alábbi linken találsz ilyen lehetőségeket. Minden jót kívánok!

[link]

2012. febr. 19. 10:30
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utóbbi válaszokat. A "nem tudok egyetemre menni" az nem kifogás, hanem a valóság és nem szeretném az orrotokra kötni,hogy mi az oka. Van már egy OKJ-s végzettségem, így az is kilőve.

Nem értettétek meg a kérdésem. A kérdésem így kezdődött: MIT ÉS HOL ÉRDEMES TANULNI

Egyikőtök sem adott rá érdemleges választ,de köszönöm a rámszánt időtöket, pláne azokét, akiknek olyan sok van belőle, hogy jut a pocskondiázásra.

2012. febr. 20. 00:43
 17/20 anonim ***** válasza:
54%
Az kemény... te tényleg ekkora idióta vagy , vagy csak tetteted? Odaírtam, hogy egészségügyi OKJ. Tudod értelmezni a mondatot? Nem hiszem... ugyanis vagy OKJ, vagy felsőoktatás. Más nincsen. Az, hogy most jutott eszedbe tájékoztatni, hogy nálad az OKJ sem jöhet szóba az a te sarad, nehogy már még mi legyünk érte a hibásak. Vannak ugyan néhány hetes tanfolyamok, amelyek pénzbe kerülnek ,de neked arra nem telik, illetve azokkal éhen halnál... ennyit erről. Igenis nagyon sokat segítettünk csak te vagy totál értetlen.
2012. febr. 20. 01:02
 18/20 A kérdező kommentje:
a jelek szerint tényleg ekkora idióta vagyok. köszönöm a válaszod.
2012. febr. 21. 21:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem egy nevesebb suliban menj el egy FSZ-es képzésre. ( felsőfokú szakképzés) Monjuk BGF-en elég sok van, ha már megvan mindenből a 2-3as érettségid felvesznek, és FSZ-en nincs tandíj! Kolit havi 10 ezerért kapsz, ami szerintem oké. Utána elmehetsz gyakorlatra,ha azt jól végzed akkor fel is vesznek dolgozni!

2012. ápr. 30. 11:14
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Milyen OKJ-d van ?
2016. máj. 15. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!