Szerintetek jó ötlet előre tanulni a gyerekkel? Főleg matekot és nyelvet.
Figyelt kérdés
A gyermekem osztályába nem egy ilyen van, matekból előrébb vannak mint a többiek, és talán ezért nagyon jók az adot tantárgyakból. amúgy alsó tagozat. 1-2 gyerek már olvasott és számolt mire iskolába ment.2012. jan. 28. 17:58
1/7 A kérdező kommentje:
* adott
2012. jan. 28. 17:58
2/7 anonim válasza:
nem feltétlenül jó,mert ha nem tudod olyan jól elmagyarázni,mint a pedagógus,akkor csak összezavarod vele és nem fogja érteni,főleg ha a suliban mire ahoz a tanagyaghoz érnek a tanár teljesen máshogy magyarázza el.
3/7 anonim válasza:
Sokat számít. Ha matek megy neki, és szívesen csinálja, akkor akár sorra nyerheti a versenyeket is ez sikerélményt ad neki, plusz könnyebben fog később tanulni. Persze nem kiképezni kell, tehát, ha nem akarja ne erőltessük.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem én magyaráznám...magántanár....
2012. jan. 28. 18:39
5/7 A kérdező kommentje:
Neki a matekhoz sokat kell gyakorolni, és 5.-ben nagyon nehéz a matek, ezért gondoltam nem ártana ha előrébb lenne.4-es tanuló amúgy....
2012. jan. 28. 18:41
6/7 anonim válasza:
szerintem max nyáron egy kicsit.
ha az éves tanulás mellett fárasztod, kiég
inkább sportoltasd, kiránduljatok, játsszatok együtt nagyon sokat, zenéljen
7/7 anonim válasza:
Nyelvből nem tartom rossz ötletnek, a legtöbb helyen vacak az iskolai nyelvoktatás, pl. nem beszéltetik eleget a gyerekeket, egy kis gyakorlás nem árthat.
Matekból az előre tanulást viszont feleslegesnek tartom, ha tanulnak valami újat órán, unni fogja magát a gyerek amíg magyarázzák, nem figyel majd, stb. Szóval előre ne tanuljon, de pl. amit már tanult azt lehet vele gyakoroltatni, vagy amit nem teljesen ért, még egyszer elmagyarázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!